VU en UAF gaan intensiever samenwerken

Array

Op 20 oktober 2014, tijdens de Dies van de VU, hebben de VU en Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF een convenant ondertekend voor intensievere samenwerking.
De UAF en de VU werken al jaren op intensieve wijze samen om de positie van vluchtelingstudenten te versterken. Met de ondertekening van het convenant is die samenwerking nu verstevigd. Frank van der Duyn Schouten, rector magnificus van de VU, en Mardjan Seighali, directeur van het UAF, ondertekenden het convenant waarin is afgesproken dat de VU en de UAF:

  • een optimale en succesvolle deelname van vluchtelingstudenten aan het onderwijs binnen de VU willen bevorderen,
  • kennis delen over en onderzoek doen naar behoeften en studiesucces van vluchtelingstudenten,
  • vervolgde wetenschappers een veilige werkplek bieden op de VU,
  • binnen de VU banen voor vluchtelingstudenten en afgestudeerde vluchtelingen mogelijk maken,
  • de betrokkenheid van studenten en medewerkers bij vluchtelingstudenten versterken.


UAFVUmcKortom: gezamenlijk een bijdrage leveren aan een samenleving, waarin vluchtelingstudenten, afgestudeerde vluchtelingen en bedreigde wetenschappers, betekenisvol kunnen participeren.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen