Concentratie blauwzuurgas Kampen niet schadelijk

De hoeveelheid blauwzuurgas die vrijkwam bij de brand bij een schroothandel in Kampen is buiten een straal van driehonderd meter rond het bedrijf niet schadelijk voor de gezondheid. Dat heeft burgemeester van Kampen woensdag gemeld op een ingelaste persconferentie.

Volgens de burgemeester is binnen het effectgebied van de brand sprake een lichte overschrijding van de gezondheidswaarde. In die zone kunnen mensen mogelijk symptomen van blauwzuurgasvergiftiging vertonen. De concentratie blauwzuurgas is echter te laag om bij symptomen direct naar een huisarts te gaan.

giftig1-200x200Als een uur na de blootstelling aan het gas geen of weinig symptomen optreden is de kans klein dat nog een levensbedreigende situatie ontstaat. Zijn wel symptomen waarneembaar, dan wordt aangeraden in de frisse lucht te gaan staan.

Het vuur bij het schrootbedrijf was rond 13.00 uur onder controle.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen