Koninklijk bezoek tijdens jubileumcongres ParkinsonNet

Op vrijdag 21 november brengt Zijne Majesteit Koning Willem Alexander een bezoek aan het tiende ParkinsonNet congres, een landelijke bijeenkomst voor parkinson zorgverleners. Tijdens het bezoek gaat de Koning in gesprek met  zorgverleners en patiënten en maakt hij kennis met de innovatieve zorgconcepten van ParkinsonNet.
ParkinsonNet is een landelijk netwerk gericht op het optimaliseren van de zorg voor parkinsonpatiënten in heel Nederland.

ZKH Willem AlexanderOnderzoek heeft aangetoond dat het ParkinsonNet-model de kwaliteit van zorg verbetert, ziektecomplicaties tegengaat (onder andere een halvering van het aantal heupfracturen), het aantal ziekenhuisopnames vermindert en zorgt voor een significante verbetering van de betaalbaarheid van de zorg. In Nederland heeft dit al geleid tot een kostenbesparing van zo’n €20 miljoen per jaar.

Ontwerpen van zorg
Bij ParkinsonNet zijn patiënten vanaf het begin nauw betrokken bij het ontwerpen en ontwikkelen van de zorg. Zo dragen ze bij aan continue feedback en verbetering van het netwerk. Online netwerken zorgen daarnaast voor continue informatievoorziening, stellen zorgverleners en patiënten in staat om de zorg beter te kunnen managen en faciliteren coördinatie van zorg tussen de verschillende zorgverleners. Ook worden zorgverleners geschoold in het gebruik van richtlijnen en wordt samenwerking en communicatie tussen de aangesloten professionals gestimuleerd en ondersteund.

Jubileumcongres
Het ParkinsonNet congres wordt jaarlijks georganiseerd voor zorgverleners die gespecialiseerd zijn in de ziekte van Parkinson. Dit jaar staat in het teken van het tienjarig bestaan, met als thema: ‘De toekomst van de zorg is al begonnen’. Het congres biedt een combinatie van plenaire lezingen en 17 workshops, toegespitst op de ziekte van Parkinson. Zowel nationale als internationale topsprekers delen hun de laatste inzichten rondom de ziekte.

Bron: ParkinsonNet & Radboudumc

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen