Begin de dag met veel licht

Array

lichtIn de nacht van 25 op 26 oktober is de wintertijd ingegaan. ‘Sollen wij met onze biologische klok?’ Deze vraag kreeg chronobioloog prof. Bert van der Horst voorgeschoteld.

Van der Horst was onlangs te gast bij talkshow Studio Erasmus. “Sollen met onze biologische klok doen we al sinds Edison de klok heeft uitgevonden. We verlengen onze avonden met kunstlicht”, aldus de hoogleraar.

Koude douche
Presentator Geert Maarse vroeg tijdens het interview ook om advies. “Stel, ik vind het lastig om ’s ochtends wakker te worden, helemaal nu het donker is. Wat is het slimste om te doen? Moet ik de gordijnen openrukken en een koude douche nemen?” Van der Horst stelt voor om ’s ochtends veel licht tot je te nemen, en ’s avonds weinig licht.

Het interview van Studio Erasmus duurt ruim twintig minuten en is online terug te zien.

Bron: Erasmus MC

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen