Werkdruk kost de werkgever 35% productiviteit

Array

Minister Asscher wil dat we de dialoog aangaan over werkdruk. Daarvoor is de Week van de Werkstress in het leven geroepen. De Amsterdamse ondernemersvereniging ORAM heeft die aanleiding aangegrepen om samen met het Kennisnetwerk Archimedes een interactieve themabijeenkomst te organiseren. Managers kunnen daar van anderen leren hoe je werkdruk in concurrentievoordeel omzet.

Concurrentievoordeel

“Werkdruk kostte ons 35% van onze productiviteit” dat constateert het management van een organisatie die diepgaand met dit thema aan de slag is gegaan. “Het schaadt niet alleen de gezondheid, we blusten de brandjes, maar de pyromaan ging vrijuit. Met een goed onderbouwd werkdrukbeleid zijn we nu 6% efficiënter geworden. In iedere bedreiging zit ook een kans”.
nadenken werkdruk vrouw
Over de drempel helpen

Micha Italiaander, expert arbeidsverhoudingen bij ORAM ziet dat werkdruk bij de leden een taai vraagstuk is. Volgens de organisatoren en sprekers die hun werkdruk hanteerbaar hebben gemaakt, zit de crux in de objectivering. “De werkdrukbeleving is uiteindelijk toch een gevolg van een bepaalde werkelijkheid. Niet de beleving, maar de werkelijkheid moet je dan veranderen. Dan moet je die ook in kaart brengen.” Aldus Maarten de Winter, initiatiefnemer van Kennisnetwerk Archimedes, een netwerk van coaches en adviseurs voor mensen en organisaties om werkdruk hanteerbaar te maken.

Wat willen jullie bereiken?
Werkdruk is niet alleen een individueel, maar ook een groot maatschappelijk probleem. Nu de aandacht er voor is, willen we bij managers de ogen openen voor de kans om er resultaatgericht mee aan de slag te gaan. Daar wordt Nederland niet alleen gezonder, maar ook innovatiever en meer concurrerend van. Dat is het grote verhaal. Maar het is ook een persoonlijk verhaal. Saskia Hendricks is één van de vele ervaringsdeskundigen die kan zeggen: “Ik ben nu in staat om mijn werkdruk in balans te houden.” Haar probleem is niet alleen opgelost, ze heeft ook haar droombaan weer terug.

Bron: Vitha

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen