Afdeling dermatologie St. Anna Ziekenhuis in magazine over psoriasis

0
1166

Op 29 oktober is het Wereld Psoriasis Dag; dit jaar voor het 10e jaar. De afdeling dermatologie van het St. Anna Ziekenhuis heeft in dat kader meegewerkt aan een informatief magazine voor mensen met psoriasis. In het magazine komen dermatologen en dermatologieverpleegkundigen aan het woord maar ook huisartsen en patiënten. Het magazine is vanaf 10 november gratis te verkrijgen via het ziekenhuis.

‘Iedereen beleeft het hebben van psoriasis anders. Sowieso is elke psoriasis anders en iedereen reageert ook weer anders’, zo stellen dermatologen Dirk Heylen, Jeanette van Houtum en Roland Mommers van het St. Anna Ziekenhuis.

psa-hands-psoriasis-nails‘Maar psoriasis kan voor mensen heel belemmerend zijn. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende behandelings-mogelijkheden waarmee de psoriasis vaak goed in toom te houden is.’

In het magazine komen die behandelmethoden (zalf, lichttherapie, medicatie) ook uitgebreid aan de orde. De collega’s van het ziekenhuis die hebben meegewerkt aan het magazine vinden het belangrijk om aandacht te vragen voor een huidaandoening als psoriasis. ‘De huid is uiteindelijk je grootste orgaan’.

Geïnteresseerden kunnen via www.st-anna.nl/psoriasismagazine gratis een magazine aanvragen. Zij worden dan naar de internetsite van ‘I am what I am’ geleid waar ook meer te vinden is over het ziektebeeld psoriasis en het doel van de Psoriasis Vereniging Nederland. De campagne ‘I Am What I Am’ startte in 2009 om de schaamte rond psoriasis te doorbreken.

Het magazine is vanaf 10 november tevens gratis te verkrijgen via de afdeling patiëntenvoorlichting van het ziekenhuis.

Bron:

Vorig artikelMoleculaire beeldvorming: van standaard naar maatwerk
Volgend artikelInspectie in hoger beroep in tuchtzaak cardiologen Ruwaard van Putten
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.