Prostaatkanker – informatieavond voor patiënten

prostaat-man-300x200Wilt u meer weten over prostaatkanker? Kom dan op 19 november naar de informatieavond in het LUMC, speciaal voor patiënten en hun partners, maar ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom.
Een team van urologen legt u deze avond uit wat prostaatkanker is, en hoe het wordt gevonden. En wist u dat we in het LUMC sinds kort gebruik maken van sneldiagnostiek? Dat betekent dat de betrokken afdelingen nauw samenwerken om u zo snel mogelijk een diagnose te geven, waardoor u minder lang in onzekerheid zit.

Voordeel prostaatspreekuur
Verder vertellen de radiotherapeut en de uroloog waarom ze samen het prostaat-spreekuur houden. Het voordeel voor u als patiënt is dat u zo een breder advies krijgt. Er kijken namelijk twee professionals vanuit hun eigen specialisme naar uw situatie. Ze leggen uit hoe dat werkt.

Verder is er uitgebreid aandacht voor de behandelmogelijkheden van prostaatkanker. Maar ook incontinentie en seksuele problematiek komen aan bod.

U vindt het volledige programma in onze agenda. Ga naar www.lumc.nl/over-het-lumc/agenda/Patientenavond-prostaatkanker/.

De afdeling Urologie van het LUMC organiseert deze avond in samenwerking met de ProstaatKankerStichting en de Bontius Stichting. De avond is gratis. U kunt zich doelfondsurologie@lumc.n aanmelden.