Movember aanstaande zaterdag van start

Array

movemberSchaatser Koen Verweij sluit zich aan bij snorgroeiend Nederland
Op 31 oktober en 1 november scheren duizenden mannen, waaronder Koen Verweij, Youri Mulder, Bakermat en Thijs Zonneveld voor het laatst hun bovenlip. In aanloop naar 1 november werden afgelopen week de inwoners van Groningen, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht reeds verrast met bijzondere snorrenprojecties op iconische gebouwen als het Eye Filmmuseum en de Maassilo.

Met de snor die mannen in Movember laten staan vragen zij aandacht voor prostaat- en teelbalkanker en halen zij geld op voor onderzoek.

Dit is hard nodig. Iedere dag krijgen 28 mannen in Nederland te horen dat ze prostaatkanker hebben, en sterven ruim 7 mannen aan de gevolgen van deze ziekte. Die cijfers zijn mede zo hoog omdat mannen uit onwetendheid of schaamte te laat aan de bel trekken bij hun arts. Teelbalkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen tussen de 15 en 30 jaar en de laatste jaren neemt het aantal patiënten in Nederland toe. Met een opvallende snor op hun gezicht creëren de deelnemers meer bewustwording voor deze ziekten.

Deelname aan Movember
Deelnemende mannen, de zogenaamde Mo Bros, registreren zich op Movember.com. Via een unieke persoonlijke pagina kunnen de snorren van de deelnemers gesponsord worden. Het geld dat de MoBros ophalen is bestemd voor onderzoek naar prostaat- en teelbalkanker, uitgevoerd door gerenommeerde onderzoekers zoals prof. Chris Bangma (Erasmus Medisch Centrum) en prof. Jack Schalken (Radboud Medisch Centrum). In 2013 brachten Nederlandse deelnemers ruim 1 miljoen euro bijeen voor onderzoek.

Tijdens Movember organiseren individuele deelnemers, bedrijven, sportclubs, restaurants en cafés door het land hun eigen Mo competities en snorrenfeesten om op een leuke manier aandacht te besteden aan het goede doel.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen