Amsterdamse barbiers scheren een Movember Wereldrecord

Array

snormovemberSnorrencampagne op unieke wijze van start
Afgelopen vrijdag 31 oktober hebben de barbiers van Cut Throat Barber & Coffee uit Amsterdam een Movember wereldrecord neergezet: in 6 uur tijd schoren 13 barbiers 164 mannen op klassieke wijze helemaal glad. In aanwezigheid van ambassadeurs Youri Mulder, Sef, Thijs Zonneveld, Bas Kosters en Movember-oprichter Justin Coughlan (JC) trapten honderden deelnemers Movember af in een geïmproviseerde scheersalon. Allen starten zij gladgeschoren aan de harige maand en laten tot en met 30 november hun snor staan. Deelnemers aan Movember kunnen zich nog steeds inschrijven, hun snor laten groeien en starten met geld inzamelen voor prostaat- en teelbalkankeronderzoek.

Movember op bijzondere wijze afgetrapt
“Met deze unieke Nederlandse wereldrecordpoging hebben de mannen van Cut Throat Barber & Coffee een bijzondere traditie in gang gezet. Movember wordt in 21 landen georganiseerd en alle barbiers aldaar kunnen een voorbeeld nemen aan dit bijzondere initiatief”, aldus oprichter JC van de Movember Foundation.

Ambassadeur Youri Mulder: “Om je samen met ruim 160 andere deelnemers te laten scheren creëert een bijzondere sfeer van verbroedering en maakt me extra gemotiveerd mijn snor met trots te dragen en van Movember een groot succes te maken.”

Ambassadeur Sef: “Mijn baard kwijtraken doet pijn, maar voor zo’n belangrijk doel is het een klein offer.”

James Reichwein van Cut Throat Barber & Coffee: “Aan het eind van de avond kon ik mijn scheermes bijna niet meer vasthouden, maar ik ben ontzettend trots op ons team dat 164 mannen een onvergetelijke start van Movember hebben gegeven. Aan alle barbiers ter wereld: ik daag jullie uit om ons record te verbeteren!” 

Deelname aan Movember
Deelnemende mannen, de zogenaamde Mo Bros, registreren zich op Movember.com. Via een unieke persoonlijke pagina kunnen de snorren van de deelnemers gesponsord worden. Het geld dat de MoBros ophalen is bestemd voor onderzoek naar prostaat- en teelbalkanker, uitgevoerd door gerenommeerde onderzoekers zoals prof. Chris Bangma (Erasmus Medisch Centrum) en prof. Jack Schalken (Radboud Medisch Centrum). In 2013 brachten Nederlandse deelnemers ruim 1 miljoen euro bijeen voor onderzoek.

Tijdens Movember organiseren individuele deelnemers, bedrijven, sportclubs, restaurants en cafés door het land hun eigen Mo competities en snorrenfeesten om op een leuke manier aandacht te besteden aan het goede doel.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen