Zaterdag 8 november ‘Red de Zorg’ actie in Den Haag

Array

Algemeen-Den-Haag-300x224Actieve FNV-leden en anderen maken  zich zorgen om de zorg
Aanstaande zaterdag 8 november komen zorgmedewerkers uit het hele land naar Den Haag om hier de leden van de Eerste Kamer een waarschuwing te geven: Stem niet in de met de Wet Langdurige Zorg. Door deze wet zullen namelijk veel minder ouderen nog recht hebben op zorg in een instelling en gaan veel banen in de zorg verloren. Afgelopen weken hebben actieve FNV-leden en zorgmedewerkers duizenden handtekeningen opgehaald voor goede zorg. Deze handtekeningen worden zaterdag aangeboden.

Het kabinet wil zorginstellingen sluiten omdat ouderen en gehandicapten langer thuis moeten blijven wonen. Maar tegelijkertijd wordt er ook op de zorg thuis bezuinigd. Dit betekent dat veel kwetsbare mensen hun zorg verliezen en dat veel werknemers in de zorg hun baan kwijt raken. Zaterdag zullen actieve FNV leden samen komen om te protesteren, maar ook om plannen te maken. Mogelijk stemt de Eerste Kamer namelijk ook in met de tweede grote zorgwet (na de WMO, nu de WLZ), maar de FNV zal niet accepteren dat duizenden werknemers als gevolg van kabinetsbeleid hun baan verliezen en nog veel meer kwetsbare mensen hun zorg verliezen. Zaterdag zal daarom ook in het teken staan van het voorbereiden van mogelijke vervolgacties.Actiebijeenkomst op het Spuiplein en demonstratie door Den Haag
Zaterdag 8 november, van 13.00 tot 15.00 uur op het Spuiplein. Vanaf 15.00 demonstratie van het Spuiplein naar Koekamp.

Bron: ABVAKABO/FNV

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen