Nieuwe loopbrug tussen het helikopterplatform en Spoedeisende hulp in de nieuwbouw van het Erasmus MC

Array

De nieuwe loopbrug tussen het helikopterplatform en de afdeling Spoedeisende hulp in de nieuwbouw van het Erasmus MC is onlangs geopend. Dankzij deze loopbrug is er een directe verbinding met het ziekenhuis. Met één druk op de knop ontgrendelt de meldkamer alle deuren op de route naar de Spoedeisende hulp (SEH). Tweeënhalve minuut later ligt de patiënt op de traumakamer. Jaarlijks worden in het Erasmus MC 450 polytrauma patiënten behandeld. Dat zijn mensen met ernstig letsel aan meerdere organen. Daarvan worden er tien tot vijftien via de lucht binnengebracht.

Voorheen werden patiënten vanuit de helikopter met de lift naar de parkeergarage gebracht. Daar werden ze in een wachtende ambulance gezet waarmee ze via de Westzeedijk naar de andere kant van het Erasmus MC werden gebracht en van daaruit naar de SEH.

Dr. Dennis den Hartog, hoofd Traumacentrum Zuid West Nederland: “Het overhevelen van deze zwaargewonde patiënten en het tijdverlies brachten uiteraard risico’s met zich mee. De patiënt kan nu zonder extra risico’s of tijdverlies naar de SEH worden gebracht. Hierdoor zullen komend jaar twee tot drie keer zoveel polytrauma patiënten met helitransport. Voorheen werd vaker gekozen voor de ambulance in plaats van een helikopter vanwege het gecompliceerde transport na de landing

Bron & foto’s: Erasmus MC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen