Verzekeraar UMC verhoogt zorgpremie voor 2015 met ruim 16%

Array

Eind september maakte DSW traditiegetrouw als eerste haar premies voor het komende jaar bekend. UMC maakt nu als tweede verzekeraar haar premies openbaar. In tegenstelling tot de nieuwe premie van DSW, is de premie van UMC niet hetzelfde gebleven. Sterker nog, de basisverzekering voor het komende jaar is fors gestegen. Met een maximaal eigen risico (€875) is de zorgpremie in 2015 duurder dan vorig jaar zonder verhoogd eigen risico (€360).

Verrassende stijging

De basisverzekering van UMC komt volgend jaar uit op een maandelijks bedrag van €98,90, bij een eigen risico van €375. Dit is een aanzienlijk verschil ten opzichte van de premie die UMC-verzekerden momenteel betalen voor hun basisverzekering. De huidige premie bedraagt namelijk €85,25, maar liefst €13,65 minder dan volgend jaar. Bovendien ligt het eigen risico momenteel 15 euro lager, waardoor verzekerden van UMC komend jaar op alle vlakken duurder uit zijn.

geld-en-zorg-212Ook heeft UMC de prijzen van haar aanvullende verzekeringen verhoogd, hetzij minder drastisch dan bij de basiszorgverzekering. Wel zijn de premies van de duurste aanvullende pakketten fors gestegen. Zo is het pakket ‘UMC Extra Zorg 4’ komend jaar maar liefst €21,46 duurder. Iemand die in 2015 het meest complete pakket (inclusief tandartsverzekering) heeft bij UMC is hierdoor €475,32 extra kwijt op jaarbasis.

Voorbode van wat komen gaat?
Tot nu toe hebben slechts twee verzekeraars hun premies voor het komende jaar bekendgemaakt. Het komt echter niet vaak voor dat de nieuwe premies zo sterk van elkaar verschillen. Mochten de overige verzekeraars het voorbeeld van UMC volgen, dan lijkt de zorgpremie voor 2015 verder te stijgen dan eerder werd aangenomen.

Het grote verschil in premies is enigszins verrassend te noemen. Afgelopen jaar vond juist een verlaging in premies plaats onder de meeste zorgverzekeraars. Bovendien maakte DSW eerder bekend dat zij de premie voor de basisverzekering niet zou verhogen. Over het algemeen is de jaarlijkse bekendmaking van DSW een goede graadmeter voor de premies van de overige zorgverzekeraars.

Ook zorgverzekeraar IZA heeft de zorgpremie voor het komende jaar verhoogd. De  naturaverzekering van IZA stijgt van € 85,15 naar € 92,60, een stijging van bijna 9 procent.  Tevens is de restitutieverzekering duurder geworden, van € 88,15 naar € 95,76 (een stijging van 8,6%). De aanvullende verzekeringen van IZA zijn gestegen met 5% (Extra Zorg 3) tot 10% (Extra Zorg 1).

Bron: Zorgpremie.net

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen