Aanwijzing voor Zorgvilla Ridderspoor

Array

Op advies van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft de staatssecretaris van VWS Zorgvilla Ridderspoor in Nuth een aanwijzing gegeven. De instelling moet binnen zes weken maatregelen treffen om de kwaliteit van zorg te verbeteren.Ridderspoor is onderdeel van Delphinium in Landgraaf en biedt zorg aan gemiddeld 10 oudere cliënten met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking of psychische problemen. Uit het toezicht van de inspectie bleek dat de organisatie op verschillende punten niet voldoet aan de wettelijke eisen en voorwaarden om verantwoorde zorg te kunnen leveren.

IGZRidderspoor moet nu binnen zes weken maatregelen nemen. De zorg/leefplannen van alle cliënten moeten voldoen aan de regels en richtlijnen en de medewerkers moeten geschoold zijn in het werken hiermee. Daarnaast moet beleid gemaakt worden voor het voorkómen van vrijheidsbeperkende maatregelen. Ook dient de instelling medicatiebeleid op te stellen en een plan te maken om dat in te voeren. Verder is het noodzakelijk dat Ridderspoor de aanwezigheid en deskundigheid van personeel in overeenstemming brengt met de zorgvraag van de bewoners.

De inspectie ziet toe op de uitvoering van alle punten uit de aanwijzing. Mocht Ridderspoor na zes weken nog niet voldaan hebben aan de aanwijzing, dan kan de staatssecretaris op advies van de IGZ een last onder bestuurdwang of een last onder dwangsom opleggen.

Bron: IGZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen