Drimpy investering nekt oud bestuurder Slotervaart Ziekenhuis, kwart miljoen euro moet terug

Array

Erbudak, oud-directeur van het Slotervaartziekenhuis moet ruim 250.000 euro aan het ziekenhuis terugbetalen omdat ze ten onrechte geld van SLZ gebruikte om Drimpy aandelen te kopen. Dat heeft de rechtbank in Haarlem eind vorige maand bepaald. Volgens Erbudak was de investering gerechtvaardigd, omdat de aandelen op termijn naar het ziekenhuis konden gaan.Maar de transactie blijkt nergens te zijn vastgelegd. Ook medebestuurders wisten van niks, constateerden de rechters. Daarom moet het bedrijf van Erbudak het geld terugbetalen. Het gaat om transacties in 2011 en 2012 namens het ziekenhuis ten onrechte 2,5 ton overgemaakt aan Drimpy, zo schrijft de NOS. In 2011 sloot Erbudak een akkoord over een aandelenovername. Via Meromi Participaties, een bv waarvan zij aandeelhouder en enig bestuurder is, zou Erbudak in fases een lening van 1,3 miljoen euro verstrekken aan Drimpy.In 2011 en 2012 volgden betalingen van in totaal een kwart miljoen, maar dat geld kwam niet van Erbudaks bv, maar van het Slotervaartziekenhuis.

hamer rechtDe voormalige bestuursvoorzitter moet nu het hele bedrag terugbetalen van de rechter. Een maand eerder werd al bekend dat Erbudak een bedrag van 2,5 miljoen euro moet terugbetalen. Naast de 2,5 ton voor de Drimpy aandelen. Erbudak gebruikte ook geld van het ziekenhuis voor een overname van een Turks vakantieresort en de verbouwing van haar huis.

Erbudak is al langere tijd verwikkeld in een juridische strijd met het ziekenhuis en de vorige eigenaren. In maart werd bekend dat Erbudak meerdere deals had gesloten die niet in het belang waren van het ziekenhuis.

Erbudak kreeg van het ziekenhuis, dat zij tussen 2006 en 2013 leidde, nooit salaris. Zij eist in een aparte procedure uitbetaling van achterstallig loon via de rechter. Het ziekenhuis eist op zijn beurt geld van Erbudak.

Tussen het ziekenhuis en Erbudak lopen meerdere rechtszaken. Het Openbaar Ministerie onderzoekt verschillende transacties die Erburak tijdens haar voorzitterschap heeft gedaan, waaronder een miljoenenaankoop van een stuk grond in Turkije.Naar Erbudak loopt een justitieel onderzoek. Ze wordt ervan verdacht een miljoen euro aan zorggeld te hebben onttrokken. Erbudak houdt vol dat ze de transacties heeft besproken met haar overleden zakenpartner Jan Schram, mededirecteur van het ziekenhuis.Erbudak denkt na over hoger beroep, aldus Het Parool.

Voor aantreden van Erbudak balanceerde het Slotervaartziekenhuis op het randje van faillissement. Na Anderhalf jaar na de privatisering en met Erbudak aan het roer was het ziekenhuis weer winstgevend.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen