Landelijke Dag van de Plastische Chirurgie in Amphia

Array

kijkjeNeem een kijkje achter de schermen
Meer weten over handchirurgie, borstreconstructies of een ooglidcorrectie? Op vrijdag
21 november openen de plastisch chirurgen van het Amphia Ziekenhuis de deuren tijdens de Landelijke Dag van de Plastische Chirurgie. Tussen 13.00 en 17.00 uur zijn belangstellenden van harte welkom op locatie Langendijk om kennis te maken met de veelzijdigheid van het vakgebied.

“De open dag is voor ons als plastisch chirurgen een goed moment om onze deskundigheid te tonen aan een groot publiek”, aldus plastisch chirurg in Amphia Wilfred Kolkman. “En om de diversiteit van het vakgebied te laten zien. Esthetische en functionele aanpassingen aan het uiterlijk vormen zeker een belangrijk onderdeel van het werk van een plastisch chirurg, maar het vak is veelomvattender. De plastisch chirurg is de? specialist waar het gaat om vorm- en functieherstel bij onder andere hand- en polsletsels, brandwonden, letsels bij ongevallen en borstreconstructie na bijvoorbeeld borstkanker. We kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van mensen en daar zetten wij onze expertise graag voor in.”

Programma open dag
Gedurende de middag kunnen bezoekers met al hun vragen terecht bij een plastisch chirurg op een inloopspreekuur. Daarnaast worden voorlichtingsfilms getoond van diverse ingrepen en kunt u zelf tijdens een workshop ervaren hoe het is om te hechten met een microscoop. Ook zijn er lezingen van de plastisch chirurgen over borstreconstructie, cosmetische chirurgie en handchirurgie. Kortom, een gevarieerde kijk achter de schermen.

Landelijke Dag van de Plastische Chirurgie
De Landelijke Dag van de Plastische Chirurgie is een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC). Dit jaar is het thema ‘vetgaaf’. Meer informatie is te vinden op de website www.dagvandeplastischechirurgie.nl. Heeft u een vraag over de open dag in het Amphia Ziekenhuis? Neem dan telefonisch contact op met de polikliniek Plastische Chirurgie: 076 595 10 43.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen