Nog één week stemmen op genomineerden Hulp van het Jaar 2014

hulpvanhetjaar_logo (Small)Sinds de Nationale Hulpgids de genomineerden van de Hulp van het Jaar verkiezing 2014 bekend heeft gemaakt, is er een stortvloed aan stemmen binnengekomen. Al ruim 3.500 stemmen zijn verdeeld over de 77 genomineerde hulpen. Het publiek kan nog tot zondagavond 16 november 00:00 stemmen op de genomineerden voor de titel Hulp van het Jaar 2014 op www.hulpvanhetjaar.nl. Daarna is bekend wie de winnaar is van de felbegeerde titel en een welverdiende droomovernachting op een locatie naar keuze. De prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 19 november bij de winnaar thuis.

Top 3
De stemronde is gestart op 20 oktober. Sindsdien is er een duidelijke top drie ontstaan. Op nummer één staat Jacqueline Rombouts uit Etten-Leur. Zij is genomineerd voor haar uitmuntende werk in de ziekenverzorging: “Ze heeft onze moeder verzorgd met alle liefde en hulp die ze maar kon geven”.

Zij wordt op de voet gevolgd door Maasdijker John Kooiman, die voor zowel zijn zoon als zijn vrouw zorgt. Ik was totaal niet bekend in de gezondheidszorg, maar tegenwoordig draai ik mijn hand niet meer om voor een epileptische aanval, hechtingen verwijderen of assisteren als er weer eens een gecompliceerde breuk is. Ik doe de hele verzorging van beiden en daarnaast het huishouden. En geloof me, we hebben het prima als gezin, aldus John.

Op drie staat op dit moment Brenda Duijneveld uit Koog aan de Zaan. Brenda is een actieve, sportieve pedagoog die kinderen verzorgt en begeleidt. “Ik hou van mijn werk. Het is geweldig om een kind te mogen versterken, samen plezier te beleven, te motiveren en onderdeel van hun leven te mogen zijn. Hun puurheid, fantastische logica en humor zorgen voor een glimlach en stof tot nadenken”.

Hulp van het Jaar
In deze tijden van enorme bezuinigingen is er een positieve kijk op de thuiszorg nodig. De Nationale Hulpgids organiseert daarom de Hulp van het Jaar verkiezing, waarin stil wordt gestaan bij alle geweldige mensen die anderen écht willen helpen. Hulpen die met plezier en toewijding hun werk in de (kinder)opvang, thuiszorg, schoonmaak, begeleiding of verzorging doen en net dat beetje extra geven.

Partners
De Hulp van het Jaar verkiezing 2014 wordt mede mogelijk gemaakt door Per Saldo, Mezzo, CNV Publieke Zaak, LOC, Dichtbij, Geef een Droom Cadeau, Fletcher Hotels, Wellness Kadobon, YourSurprise, Koningin Julianatoren, Avonturenpark Hellendoorn, Attractiepark Drouwenerzand, Avifauna, StudioZomooi, Greetz en de Gezondheidsbon.

Over de Nationale Hulpgids
Sinds 2003 is de Nationale Hulpgids dé plek waar hulpvragers kinderopvang, thuiszorg, schoonmakers en dagopvang kunnen vinden. Oprichter Giesbert Nijhuis kwam op het idee voor deze zorgmarktplaats vanuit een eigen behoefte naar een geschikte hulp vanwege zijn hoge dwarslaesie. Inmiddels wordt de dagelijkse uitvoering gedaan door een betrokken team. Meer dan 50.000 hulpen en hulpvragers hebben elkaar gevonden op www.nationalehulpgids.nl. Op een veilige manier met respect voor privacy. Want het gaat om mensen die elkaar willen helpen en daar moet je voorzichtig mee omgaan.