Vernieuwd Regelhulp klaar voor veranderingen zorg

Array

vraag-welke-zoekenOp  17 oktober is een compleet vernieuwde versie van www.regelhulp.nl gelanceerd, de online wegwijzer van de overheid voor iedereen die zoekt naar zorg en ondersteuning.  Wensen van gebruikers én de veranderingen in de zorg hebben er toe geleid om Regelhulp te vernieuwen en verder te vereenvoudigen.Het doel  is om burgers zo goed mogelijk te helpen de weg te vinden in het brede aanbod van zorg.

Regelhulp bestaat sinds 2007 en bevat actuele informatie over zorg, welzijn, opvoeden en opgroeien en sociale zekerheid. Bij Regelhulp staat de behoefte van mensen centraal, niet de regeling. Door hun situatie als uitgangspunt te nemen vinden mensen gemakkelijk de adviezen, zorg en ondersteuning die bij hen past. Regelhulp is bedoeld voor mantelzorgers, ouders en opvoeders, mensen met een beperking of chronische ziekte, ouderen en zorgprofessionals.

Breed aanbod van informatie
Vanaf 2015 zullen burgers steeds vaker bij hun gemeenten aankloppen met vragen over zorg en ondersteuning. Daarom stemt Regelhulp haar informatieaanbod af op de lokale situatie. Zo kan een gemeente per onderwerp specifieke lokale informatie toevoegen, zodat de burger ook geïnformeerd wordt over regelingen en organisaties in zijn of haar omgeving. Daarnaast kunnen gemeenten  en private organisaties in het zorgdomein de teksten van Regelhulp (gratis) opnemen in hun websites. De burger krijgt hierdoor op meerdere plekken  consistente en betrouwbare informatie aangeboden.

Meer informatie
Via de website en Twitter @Regelhulp houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen rond Regelhulp.

Bron: VWS

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen