Staatssecretaris ervaart zelf hoe leuk ‘Bewegen op Afstand’ is

topspportMaandagmiddag 10 november bezocht Martin van Rijn, Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, seniorensociëteit Andromeda in Eindhoven en deed actief mee aan een online beweegles van ‘Bewegen op Afstand’. Deze dienst van OnsPlatform.tv en medisch sportgezondheidscentrum TopSupport, geeft mensen de mogelijkheid om laagdrempelig en dicht bij huis te sporten onder begeleiding van een professionele sportcoach. Een ideale manier voor senioren om te kunnen blijven bewegen en tevens sociale contacten te onderhouden of op te doen in hun directe leefomgeving. Martin van Rijn over de les: “Gefeliciteerd, dit is top. Geweldig krachtig door de eenvoud!”.

Slimme technologie
Staatsecretaris Van Rijn liet zich maandagmiddag informeren over verschillende manieren waarop technologie kan worden ingezet om het welzijn in een wijk en het welzijn van ouderen te ondersteunen. Bewegen op Afstand is zo’n manier. Een professionele sportcoach van medisch sportgezondheidscentrum TopSupport, onderdeel van de St. Anna Zorggroep, geeft zijn les online. Via internet en een webcam staat hij in verbinding met de deelnemers. Op een vooraf afgesproken tijdstip begeleidt de coach de deelnemers. Live, dus met bewegende beelden en geluid. De coach kan de deelnemers zien, horen, instructies geven en hun vragen beantwoorden. Tom Lumens, één van de sportcoaches van TopSupport, vertelde Van Rijn meer over het programma.

Daarnaast presenteerde OnsPlatform.tv hun project ‘De Duimpjes’: hier wordt technologie slim ingezet zodat buurtbewoners elkaar op een simpele en visuele manier op de hoogte kunnen houden over hun welbevinden.

Andromeda
Sociëteit Andromeda is een ontmoetingsplek aan de Firmamentlaan in Eindhoven, waar senioren uit de wijk Eckart en Luytelaer elkaar kunnen ontmoeten en informatie kunnen krijgen. Twee keer per week kunnen buurtbewoners hier een online beweegles van Bewegen op Afstand volgen.

Meer informatie
Meer informatie over Bewegen op Afstand vindt u op www.topsupport.nl/bewegenopafstand. Voor het Duimpjes-project kijkt u op http://www.onsplatform.tv/duimpjes

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen