Brand in Lievensberg ziekenhuis

0
377

Rond half 11 is brand gesignaleerd in een gedeelte van de SEH. Er is sprake van een flinke rookontwikkeling, die heeft geleid tot het besluit enkele bouwdelen van het ziekenhuis te ontruimen. Er is geen persoonlijk letsel.  In verband met de rookontwikkeling zijn de volgende gedeeltes van het ziekenhuis ontruimd:
Spoedeisende hulp en Huisartsenpost, de tegenoverliggende cardiologische functie-afdeling en poliklinieken longziekten en cardiologie, en de aangrenzende afdelingen: ziekenhuisapotheek, klinisch chemisch laboratorium, pathologisch laboratorium en medische microbiologie (1e verdieping), alsmede de revalidatieafdeling en enkele poliklinieken op de 2e verdieping.

brandweerVerder zijn nieuwe operaties uitgesteld en worden patiënten die vanmiddag op de betrokken afdelingen een afspraak hebben, afgebeld.
Spoedpatiënten worden doorverwezen naar de SEH van onze fusiepartner het Franciscus Ziekenhuis. De SEH van Lievensberg zal in elk geval gesloten blijven tot 12 uur donderdag 13 november.

Update
Tweede bericht over de brand in het Lievensberg ziekenhuis:

De brand is ingeperkt tot het gebied van de SEH, maar de rookontwikkeling gaat nog door. De brandhaard wordt nu gezocht.
De schade in de SEH is aanzienlijk. Daarom is besloten dat de SEH in het Lievensberg ziekenhuis dicht blijft tot in elk geval maandagmorgen 17 november 8.00 uur.

Spoedpatiënten zullen worden opgevangen op de SEH in het Franciscus Ziekenhuis en mogelijk in andere omliggende ziekenhuizen. De eerder ontruimde afdelingen (enkele poliklinieken, functieafdeling, revalidatieafdeling, laboratoria, ziekenhuisapotheek) zijn nog buiten gebruik. Ook is een aantal operaties voor vanmiddag afgezegd. Zodra de brand geblust is en de rookontwikkeling is gestopt, kunnen we bepalen wanneer deze afdelingen weer gebruikt kunnen worden.

Het bezoekuur voor vanmiddag is niet afgezegd. De politie regelt de toegangswegen tot het Lievensberg ziekenhuis.
Het parkeren rond het ziekenhuis is door brand moeilijker dan anders; het aantal parkeerplaatsen is beperkt. Wij verzoeken u hier rekening mee te houden.

We houden u op de hoogte van de verdere ontwikkelingen. Rond 16.00 uur sturen wij u een volgend bericht.

Bron: Lievensbergs ziekenhuis