Dance for Health organiseert eerste demonstratie ‘Dansen met MS’

Array

Dansen is plezier, energie en emotie. Voor mensen met MS is het echter niet vanzelfsprekend, terwijl het zoveel meer kan betekenen en toegevoegde waarde kan bieden. Het is een manier om even niet stil te staan bij fysieke beperkingen en medicatieplannen. Het zorgt ervoor dat je in beweging blijft en vanuit je kwetsbaarheid en veerkracht je eigen kracht herontdekt.

Lancering
De lancering van de allereerste demonstratie van danslessen voor mensen met MS is ontwikkeld door Dance for Health en vindt plaats op zondag 16 november in Houten. Dance for Health heeft inmiddels ruim twee jaar positieve ervaring met dans en Parkinson.

dansenDe demonstratie, ondersteund door Genzyme, is toegankelijk voor mensen met MS en bezoekers van de Nationale MS dag. Er worden dansbewegingen uit moderne dans, klassiek ballet en improvisatie met elkaar gecombineerd. Het vertellen van verhalen, inbeeldingsvermogen en het uiten van emotie worden gekoppeld aan specifieke aandachtsgebieden, zoals balans, flexibiliteit en coördinatie. De focus ligt daarbij op het gebruiken van alle beschikbare functies en daardoor de toegevoegde waarde op het welbevinden.

Het belooft een mooie creatieve dag te worden vol beweging. Ervaring met dans is niet nodig, de demonstratie is geschikt voor iedereen met MS ongeacht het conditieniveau en eventuele beperkingen. Sluit je dus aan bij de workshop van Dance for Health.

Wat: Nationale MS dag, lancering danslessen voor mensen met MS ontwikkeld door Dance for Health
Waar: Expo Houten, Meidoornkade 24, 3992 AE HOUTEN
Wanneer: Zondag 16 november, tijden workshop – 12:30 uur, 13:30 uur en 14:30 uur in Hal 3. De demonstratie duurt een half uur.

Wilt u meer informatie ontvangen, heeft u interviewverzoeken of wilt u zich opgeven? Dat kan door te mailen of te bellen met Eline Mellink [email protected]  – 06-11.04.17.54 of met Dance for Health [email protected]  – 06-33.08.14.39

De danslessen voor mensen met MS bevinden zich vanaf januari 2015 in een pilotfase. Het onderzoek wordt in samenwerking met  de VU Amsterdam uitgevoerd en duurt 9 maanden. Meer informatie over  Dance for Health is te vinden op www.danceforhealth.nl 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen