Innovatie project om zorg rond kanker te verbeteren

Sanofi roept met de Onco Care Challenge 2014 zorgverleners op hun ideeën te delen om de zorg rond kanker te verbeteren. De Onco Care Challenge is dit jaar uitgereikt aan Hellen Moes, logopedist bij het Maastricht UMC+ en haar team. Hun idee werd beloond met een bedrag van € 5000,-. Een onafhankelijke multidisciplinaire jury heeft de inzendingen beoordeeld en de winnaar gekozen. Er zijn maar liefst 17 projecten ingezonden via http://oncocarechallenge.nl.

unnamedDe genomineerden
De volgende drie projecten werden genomineerd voor de Onco Care Challenge Award:

 

Het juryoordeel
De jury roemde winnende het project voor de meerwaarde voor de patiënt, de praktische toepasbaarheid, de mogelijkheid voor andere ziekenhuizen hiervan gebruik te maken en de concrete afbakening. De komende maanden kunnen zij aan de slag met de uitwerking. Verder duidde de jury dat er eigenlijk drie winnaars zijn: “Prachtige projecten met veel passie en meerwaarde ontwikkeld.”

 

Over de Onco Care Challenge
Sanofi heeft de Onco Care Challenge 2014 in het leven geroepen als platform voor het verzamelen van ideeën rond de oncologische zorg. Het beste idee zal moeten voldoen aan een aantal voorwaarden, zoals een direct toewijsbaar voordeel voor de oncologische patiënt. Daarnaast biedt het idee een aantoonbare bijdrage aan de verbetering van de oncologische zorg en is het een voorbeeld van patiënt gericht zorgen. Innovatieve, creatieve ideeën scoren vaak het beste. Het project kan niet worden gefinancierd uit reguliere middelen.

De zorg rond kanker kan altijd beter. Vele zorgverleners worden dagelijks geconfronteerd met uitdagingen rond de oncologische zorg en hebben daar vaak creatieve oplossingen voor. Deze ideeën zijn niet altijd eenvoudig uit te voeren. Gebrek aan tijd en geld spelen hierbij een belangrijke beperkende rol.

Sanofi Oncologie levert hier graag een positieve bijdrage aan. Zij biedt een podium voor het stimuleren en uitwisselen van innovatieve, bruikbare ideeën. Het meest innovatieve project – die een aantoonbare bijdrage levert aan de verbetering van oncologische zorg op maat – wil Sanofi ondersteunen en uitvoeren. Zo tracht Sanofi samen met de zorgverleners de zorg rond kanker extra aandacht te geven en waar mogelijk te verbeteren.

Bron: Sanofi

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen