Orthopedie beweegt het Vechtdal

Onder het motto ‘Orthopedie beweegt het Vechtdal’ organiseert de afdeling Orthopedie van de Saxenburgh Groep van 24 tot en met 27 november 2014 de Week van de Orthopedie voor zowel zorgprofessionals als voor publiek. Op woensdag 26 november zijn de inwoners van de regio tussen 15.00 – 17.30 uur van harte welkom in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis voor een kijkje achter de schermen.

“Wij vinden het belangrijk dat de inwoners en zorgmedewerkers van het Vechtdal en Zuid-Oost Drenthe goed worden geïnformeerd over orthopedische problemen, we willen graag onze kennis aan hen over dragen,” vertelt mevrouw Horsman, Physician Assistant Orthopedie en stuwende kracht achter de week.

Orthopedisch Chirurgen SxbIn het Röpcke-Zweers Ziekenhuis is in Brasserie Santé een markt ingericht met kramen waar de bezoekers letterlijk kunnen voelen, zien en beleven. Zo is te zien dat orthopedisch schoeisel ook modern kan zijn, kan er samen met een orthopedisch chirurg met een camera worden meegekeken bij het plaatsen van een knieprothese, kan men zelf zagen en boren in kunstbeenderen, aan de slag met hechtmateriaal, of voelen wat shockwavetherapie is. Er zijn daarnaast verschillende workshops en presentaties. Op woensdag 26 november is het voor iedereen, jong en oud, leerzaam en leuk om te komen,” zegt mevrouw Horsman uitnodigend.

Maandag 24 november gaat de Week van de Orthopedie van start met een middag speciaal voor de medewerkers. Op dinsdag 25 november informeren de vier orthopedisch chirurgen en hun team de medewerkers van de thuiszorg en verpleeg- en verzorgingshuizen door presentaties te geven over knie- en heupprotheses, ook gaan zij dieper in op wondgenezing. Donderdag 27 november is gereserveerd voor huisartsen en fysiotherapeuten en staat in het teken van de schouder. Niet iedereen, ook professionals, weet bijvoorbeeld dat de Saxenburgh Groep behalve knie- of heupprotheses, ook schouderprotheses plaatst. Vanuit verschillende disciplines worden de specifieke problemen en oplossingen besproken.

“We hopen heel veel mensen ertoe te kunnen bewegen om in de week van 24 tot en met 27 november naar het ziekenhuis te komen. ”, aldus het orthopedieteam.

Bron: Saxenburgh Groep

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen