‘Collegereeks’ voor breed publiek over kanker

bijeenkomst, meeting, congresVijfde editie Gezondheidsuniversiteit van start
Vanaf woensdag 19 november opent de Gezondheidsuniversiteit in Maastricht weer haar deuren, dit keer met als thema ‘Kanker’. Geïnteresseerden uit Maastricht en omstreken kunnen gedurende vijf woensdagavonden op een leuke, interactieve manier kennis opdoen over hun lichaam bij gezondheid en ziekte, dit jaar dus in het bijzonder kanker.

De Gezondheidsuniversiteit wordt geheel georganiseerd door studenten geneeskunde in samenwerking met het Maastricht UMC+ en Studium Generale. “We willen mensen vooral meer bewust maken van hun gezondheid”, legt Veronique Schiffer uit, een van de organiserende studenten. “Bovendien merken we dat mensen het vooral heel leuk vinden om eens een kijkje te nemen ín de universiteit, vandaar dat we de deuren graag open zetten voor geïnteresseerden.”

Iedereen met interesse voor gezondheid en ziekte, ongeacht leeftijd of vooropleiding, is van harte welkom om de avonden bij te wonen. De Gezondheidsuniversiteit biedt vijf informatieve avonden met eerst een ‘college’ door een hoogleraar of universitair docent, dan een informatiemarkt en tenslotte een discussie in een ‘onderwijsgroep’ – het onderwijsconcept waar de Universiteit Maastricht bekend om staat. De lezingen, informatiemarkt en discussies worden begeleid door studenten geneeskunde. Het thema van dit jaar is kanker: Een veel voorkomende ziekte, waarmee iedereen wel eens in aanraking komt of is geweest. Tijdens de verschillende avonden leert men meer over de ontwikkeling van een gezonde cel naar een kankercel, de verschillende soorten kanker en hun uitingen, en de diagnostiek en behandeling van deze ziekte. Ook is er aandacht voor erfelijkheid en de preventie van kanker.

De Gezondheidsuniversiteit zal plaatsvinden op vijf woensdagavonden (19 november, 26 november, 3 december, 10 december en 17 december). De avonden starten om 19.00 uur aan de Universiteitssingel 40 (locatie Randwyck). Meer informatie ontvangt u na inschrijving per mail. Kosten voor de reeks zijn €25,- (inclusief drukwerk en catering). Opgeven voor de reeks kan via Studium Generale van de Universiteit Maastricht. Email: [email protected] of T 043 388 53 07 (ma-do, 9.00-17.00 uur). Voor meer informatie ga naar: www.gezondheidsuniversiteit.nl

Dit is de vijfde editie van de Gezondheidsuniversiteit. Thema’s van eerdere edities waren onder andere ‘hart en vaten’, ‘de hersenen’ en ‘voeding en lifestyle’. Het bestuur 2013-2014 van de Gezondheidsuniversiteit heeft bij de opening van het academisch jaar de Studentenprijs in ontvangst mogen nemen. Deze wordt jaarlijks uitgereikt aan een student of een groep studenten van de Universiteit Maastricht die naast de studie een opmerkelijke maatschappelijke, sociale of culturele prestatie heeft geleverd.
Bron: Maastricht UMC

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen