Pierre Wind kookt met leerlingen bij uitreiking eerste vignet Gezonde School voortgezet onderwijs

gezonde schoolOp vrijdag 14 november heeft het Vechtdal College in Dedemsvaart het vignet Gezonde School voortgezet onderwijs ontvangen. Gerda Feunekes, directeur Voedingscentrum overhandigde het vignet voor het thema Voeding aan directeur Jan Riphagen in het bijzijn van wethouder Jannes Janssen. Aansluitend verzorgde Topkok Pierre Wind een workshop ‘Bordje gezond’ voor 38 leerlingen van de richting Dienstverlening en Commercie.

Jan Riphagen: “Als directeur vind ik het mooi dat puzzelstukjes in elkaar vallen. Wiskunde en Engels zijn belangrijk maar het Vechtdal College in Dedemsvaart staat voor meer dan onderwijs. Het vignet Gezonde School is voor ons een mooie beloning.”

Eerste drie vo-scholen ontvangen vignet Gezonde School
Naast het Vechtdal College in Dedemsvaart hebben ook twee andere middelbare scholen op vrijdag 14 november het vignet Gezonde School ontvangen. Het Blaricumcollege in Venlo ontving het eerste vignet voor het thema Bewegen en sport en het Comenius College in Hilversum voor het thema Roken, alcohol- en drugspreventie. Op alle schoollocaties is de uitreiking feestelijk gevierd.

Vignet Gezonde School
Middelbare scholen kunnen sinds 1 september voor vier thema’s een vignet aanvragen: Voeding, Bewegen en sport, Roken, alcohol- en drugspreventie en Relaties en seksualiteit. Het vijfde thema Welbevinden en Sociale Veiligheid is vanaf 17 november aan te vragen. Begin 2011 introduceerde het RIVM Centrum Gezond Leven (CGL) samen met partners het vignet Gezonde School in het basisonderwijs. GGD GHOR Nederland geeft de vignetten uit.

Bron: RIVM

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen