Staatsecretaris Van Rijn: Scherper toezicht op verpleeghuizen

Array
van rijn vws 5Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) beloofde in de Tweede Kamer dinsdagavond in het debat over betere verpleeghuiszorg dat hij beter toezicht zal verzorgen op verpleeghuiszorg. Van Rijn wil zegt dat het niet leveren van goede zorg niet acceptabel is. Verpleeghuizen waar de zorg voor ouderen niet goed is, krijgen te maken met scherper inspectietoezicht. Ook bestuurders van instellingen die bij herhaling slechte zorg leveren, zullen daar eerder op worden aangesproken, zo belooft de staatsecretaris.  Als verbeteringen uitblijven, wordt de zorg door een andere zorginstelling overgenomen.

In de al lang lopende discussie over betere zorg in verpleeghuizen is volgens de bewindsman de ouderenzorg al wel verbeterd. Maar moeten er nu structurele oplossingen komen.

Bron: Rijksoverheid

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen