Etten-Leurse Jacqueline Rombouts Hulp van het Jaar 2014

Array

Woensdagmiddag heeft de Nationale Hulpgids de winnaar van de Hulp van Jaar verkiezing bekend gemaakt tijdens een feestelijke prijsuitreiking. Met een grote meerderheid van de stemmen is Jacqueline Rombouts verkozen tot Hulp van het Jaar 2014. Zij verleent palliatieve zorg, en staat mensen dus bij in de laatste fase van hun leven.

Zelf een zieke dochter, maar toch zó toegewijd aan haar werk
Jacquelines naasten noemen haar empathisch en toegewijd: een hulp die ècht de tijd neemt voor haar cliënten. Wanneer Jacqueline aan het werk is, draait alles om de cliënt en vergeet ze even alles om haar heen.

Zij heeft namelijk een dochtertje met een stofwisselingsziekte, die recent een nieuwe lever heeft gekregen. “Het was een hele zware tijd en Fleur is zo ziek geweest, maar gelukkig heeft zij haar donorlever geaccepteerd en gaat het weer een stukje beter”.

Het publiek heeft haar verhaal massaal omarmd, want Jacqueline won de verkiezing met een grote voorsprong. Jacqueline ontving haar prijs, een droomovernachting op een locatie naar keuze, in het bijzijn van wethouder Jean-Pierre Schouw, familie, vrienden, collega’s en de pers. Zo waren bijvoorbeeld Hart van Nederland en Omroep Brabant aanwezig.

 

Organisatie bedankt deelnemers
Er is meer dan 4.000 keer gestemd op de deelnemers van de Hulp van het Jaar verkiezing, waarin gezocht werd naar de beste verzorger of begeleider van 2014. De Nationale Hulpgids wil de 77 deelnemers hartelijk bedanken en hoopt dat alle stemmen en mooie reacties hen motiveren om nog lang hun werk in de zorg voort te zetten. Want waar zouden we zijn zonder deze zorgtoppers? Veel meer mooie verhalen van en over de genomineerden zijn terug te lezen op www.hulpvanhetjaar.nl. Door aan te geven wie favoriet is, konden ook de stemmers in de prijzen vallen. De winnaars ontvangen binnenkort bericht.

Partners
De Hulp van het Jaar verkiezing 2014 wordt mede mogelijk gemaakt door Per Saldo, Mezzo, CNV Publieke Zaak, LOC, Dichtbij, Geef een Droom Cadeau, Fletcher Hotels, Wellness Kadobon, YourSurprise, Koningin Julianatoren, Avonturenpark Hellendoorn, Attractiepark Drouwenerzand, Avifauna, StudioZomooi, Greetz en de Gezondheidsbon.

 

Bron: De Nationale Hulpgids

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen