Bestuurder tekent voor eerste, eigen Vitaal Vechtdal Polis

Array

11_25_Vitaal_Vechtdal_ondertekening_vitaal_vechtdal_polis_voorzitter_raad_van_bestuur_saxenburgh_groep_henri_janssenHenri Janssen, voorzitter Raad van Bestuur van de Saxenburgh Groep, tekent op 25 november als eerste van de 2500 medewerkers de Vitaal Vechtdal Polis. ‘Ik teken graag ook persoonlijk voor dit unieke initiatief’, zegt Janssen. ‘Als bestuurder doe ik sinds ik hier werk met enthousiasme mee aan Vitaal Vechtdal. Het initiatief is uniek voor Nederland. Maar vooral is Vitaal Vechtdal een beweging die steeds meer aanhangers krijgt die meewerken aan gezond gedrag. Op werkplekken, in scholen, op sportvelden en gewoon thuis.’

Ook de gemeentes Hardenberg en Ommen zijn enthousiast. Zij zijn vanaf het begin betrokken bij de ontwikkelingen voor meer vitaliteit in de regio en het bewuster omgaan met gezondheid.

De Saxenburgh Groep is initiatiefnemer van Vitaal Vechtdal, een uniek samenwerkingsverband tussen huisartsen, gemeentes, zorgverzekeraar en de Saxenburgh Groep. De bedoeling van deze samenwerking is dat inwoners van de regio samen met professionals werken aan het behoud van kwaliteit van leven in de regio. Projecten die door Vitaal Vechtdal worden uitgevoerd dragen onder andere bij aan een gezonde leefstijl onder de schoolgaande jeugd (Gewoon Gezond Ommen) of aan het tijdig herkennen van eenzaamheid bij ouderen door huisartspraktijken (Vroegsignalering 75-plus). Meer projecten gaan van start in 2015.

Daarnaast biedt Vitaal Vechtdal een regionale aanvullende zorgpolis, opgezet in nauwe samenwerking met zorgverzekeraars Zilveren Kruis, Avéro Achmea en verzekeringsadviseur Vrieling Verzekeringen. Inwoners uit de gemeentes Dalfsen, Ommen, Hardenberg en Coevorden kunnen gebruikmaken van deze bijzondere polis. Het biedt speciale voordelen in deze regio, zoals extra bezoeken aan de fysiotherapeut, snelle doorlooptijden bij de ziekenhuizen in Hardenberg en Coevorden en je mag een donatie doen aan één van de vele sportverengingen in de regio.

Wilt u meer weten over de Vitaal Vechtdal polis? Op www.vitaalvechtdalpolis.nl is informatie beschikbaar.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen