Grootste snurker van Nederland 2014 snurkt harder dan een grasmaaier

schaamte-300x200Dit is een origineel bericht van T-Products Medical B.V.
De grootste snurker van Nederland 2014 is gevonden na de zoektocht ”Wie is de grootste snurker van Nederland 2014?”
Door middel van deze snurkwedstrijd doet de Kliniek voor Snurken en Apneu een poging om vooral het taboe rondom het snurken te doorbreken en het probleem meer bespreekbaar te maken.

Ook dit jaar werden er massaal snurkgeluiden en filmpjes opgestuurd.
Toch zijn er ook in 2014 weer meer snurkgeluiden van mannen dan vrouwen opgestuurd.
De snurkwedstrijd is hierdoor wederom gewonnen door een man.

De grootste snurker van Nederland 2014, heeft een gemeten piek van 85 decibel, wat gelijk staat aan het geluid van een luide grasmaaier of een straaljager dat op 1500m hoogte door de geluidsbarrière gaat.
De grootste snurker van Nederland 2013, is met een gemeten piek van 90dB nog steeds recordhouder in Nederland.

De jaarlijkse snurkwedstrijd is een groot succes gebleken. De grootste snurkster van 2012 is niet alleen van haar gesnurk af. Doordat zij niet meer snurkt, slaapt zij effectiever en is zij beter uitgerust en fitter overdag. Hierdoor is zij inmiddels begonnen aan een intensief trainingsprogramma voor de marathon van New York 2015.

Uit alle inzendingen van 2014 is wederom gebleken dat vrouwen eerder een probleem hebben met hun snurkende partner dan dat mannen dat hebben.
Buiten het feit dat zij zich schamen voor hun eigen gesnurk en dit niet sexy vinden, trekken zij ook eerder aan de bel als hun partner snurkt.
Volgens woordvoerder Olivier Tielemans is er ook een logische verklaring dat vrouwen eerder last hebben van hun snurkende partner dan mannen.
”Vrouwen vinden hun eigen gesnurk vooral niet sexy, maar doordat de vrouw ook veelal een lichtere slaper is, klaagt zij ook sneller over het gesnurk van haar partner dan een man.”

De grootste snurker van Nederland 2014 krijgt een speciaal op maat gemaakte snurkbeugel, welke de tong controleert, de trillingen wegneemt en zodoende het snurkgeluid eenvoudig stopt.

Top 3 luidste snurkers 2014:
1) 85dB (man) https://www.youtube.com/watch?v=InUhoec3aTE&feature=youtu.be
2) 80dB (man)
3) 75dB (vrouw)

Bron: ANP Perssupport