SHO lanceert gratis allergenen-tool voor horeca

Array

eten 2Menukaarten en productmanagement voor allergenenwetgeving
Op 13 december treedt de nieuwe allergenenwetgeving in werking, maar veel horeca-ondernemers zijn hier nog niet klaar voor. Om hen te helpen bij hun voorbereiding op de nieuwe regelgeving heeft Stichting Horeca Onderwijs een gratis allergenentool ontwikkeld. Hiermee kunnen restauranthouders eenvoudig hun menu- of productkaart omzetten naar een menukaart waarop, per gerecht of product, een allergenenspecificatie vermeld staat.

Allergenenwetgeving
De nieuwe allergenenwetgeving stelt het verplicht dat de 14 allergene stoffen vermeld worden, wanneer deze gebruikt zijn bij de bereiding van voedingsmiddelen, ongeacht in welke vorm. Met de allergenentool van SHO kunnen horecaondernemers eenvoudig een eigen allergenen-menukaart samenstellen, bijhouden en beschikbaar maken voor hun gasten met een voedselallergie. In een paar klikken kan deze online worden geplaatst en/of worden geprint.

“We merken dat er veel vraag is naar hulpmiddelen,” aldus Brenda van Dranen, Adjunct-Directeur van Stichting Horeca Onderwijs. “De meeste horecaondernemers willen de allergenen-informatie graag beschikbaar stellen voor hun gasten, maar zijn op zoek naar manieren om dit te doen en te managen. Tijdens onze allergenen-cursussen merken we dat onze allergenen-tool als een zeer bruikbaar hulpmiddel wordt gezien. De reacties van ondernemers die de tool al gebruiken, zijn ook zeer positief.”

Allergenen-iconen
Enkele weken geleden introduceerde SHO ook al een iconenset met beeldmerken van de 14 allergenen, die binnenkort ook in het Engels beschikbaar zal zijn. Deze gratis iconenset is inmiddels ruim 10.000 keer gedownload en zal in een groot aantal horeca-etablissementen worden gebruikt.

De gratis allergenentool, een demo-menukaart en de iconenset zijn op https://allergenen.sho-horeca.nl/ te vinden. Ook zijn de iconen op deze website als sticker-set te bestellen.

Bron: Nieuwsbank.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen