Online platform zorgt voor revolutie in hulpverlening

Array

Na de kick-off in november is het officieel: Jouw Omgeving is hét online platform voor alle cliënten en hulpverleners in elk traject bij Reik, het noordelijke expertisecentrum voor mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB). Reik ontwikkelde het e-health concept in de afgelopen drie jaar samen met Jouw Omgeving BV. Hiermee wordt voorop gelopen in het proces van transformatie van de zorg. De toepassing van Jouw Omgeving zorgt voor een revolutie door de volledige openheid tussen cliënt en alle betrokken hulpverleners. 

Voortaan kunnen alle cliënten bij Reik via een eigen account op het platform inloggen. Een bijzondere doorbraak is bereikt nu alle rapportages voor de cliënten inzichtelijk en zelfs interactief zijn. Cliënten en hulpverleners kunnen voortdurend onderling informatie uitwisselen via berichten, chatfunctie, vragenlijsten of online hulpprogramma’s. Alle betrokkenen rapporteren zo ook samen over de voortgang.

logo-jouw-omgevingMet deze extra online contactmomenten naast het face-to-face contact, kan sneller resultaat worden geboekt. Met Jouw Omgeving is er bovendien geen efficiëntieverlies meer door verschillende systemen naast elkaar, maar altijd één helder, bondig en up-to-date overzicht voor alle betrokkenen.

Inzet eigen kracht en netwerk
Met Jouw Omgeving beschikken de cliënten van Reik over een eigentijds en gebruiksvriendelijk middel om op elk gewenst moment zelf aan de slag te gaan met de eigen doelen. De funfactor van het platform helpt daarbij. Het is bovendien een stuk gemakkelijker om het netwerk te betrekken, omdat ook anderen, bijvoorbeeld familie, een leerkracht of wijkteamlid een account op Jouw Omgeving kunnen krijgen. Niet eerder was daarmee een zo sterke samenhang van ieders inzet mogelijk: één cliënt/gezin op één online platform in één regie.

Ingebouwde veiligheidsdrempels garanderen dat nauw betrokken derden alleen inzage krijgen in relevante gegevens. Daardoor is Jouw Omgeving een online ontmoetingsplek voor eigentijdse zorg die privacyproof is.

Meer kwaliteit tegen lagere kosten
De snelle communicatie die online mogelijk is, het stimuleren van zelfstandigheid van de cliënt en de inzet van het eigen netwerk leiden tot kostenbesparing. Daarnaast kan iedereen die betrokken is bij de hulpverlening via de online rapportage en aan de hand van grafieken volgen of het ingezette traject effect heeft en tijdig bijsturen als dat nodig is.

Transformatie
Reik zet vanaf nu voor alle cliënten, op ieder moment en in elk hulpverleningstraject in op blended hulpverlening. Deze vaste combinatie van online en face-to-face contact betekent een volledige herziening van de bestaande hulpverlening. Reik benadert in de komende periode haar ketenpartners om op deze transformatie aan te haken.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen