Niels Riksen nieuwe hoogleraar Vasculaire Geneeskunde

Array

radboudumcNiels Riksen is met ingang van 1 december 2014 benoemd tot hoogleraar aan het Radboudumc, met als leeropdracht Vasculaire geneeskunde.

Riksen is hier sinds 2010 werkzaam als internist/vasculair geneeskundige, waar hij junior Principle Investigator en hoofd van de sectie Vasculaire Geneeskunde is. Vasculair geneeskundigen  zijn internisten met speciale expertise op het gebied van de diagnostiek, behandeling en het voorkomen van vaatziektes.

Niels (N.P.) Riksen (Arnhem, 1978) studeerde Geneeskunde aan de Radboud Universiteit en behaalde in 2000 zijn doctoraal en 20002 zijn artsexamen (beide cum laude). Aansluitend volgende hij de opleiding tot internist/vasculair geneeskundige. In 2007 promoveerde hij (opnieuw cum laude) aan de Radboud Universiteit op onderzoek naar de cardiovasculaire effecten van de lichaamseigen stof adenosine.

Na zijn promotie werkte Riksen een jaar als postdoc in het Hatter Cardiovascular Institute, dat verbonden is aan University College London. Riksen verwierf vervolgens verschillende persoonsgebonden subsidies van onder meer van de Hartstichting en ZonMw en een groot aantal prijzen, waaronder de NVVG-MSD Vasculaire Geneeskundeprijs 2008, de Einthoven Dissertatieprijs 2008 van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie/ICIN en de Radboudpenning 2012.

Prof. Riksen zal zich inzetten voor excellent onderzoek op cardiovasculair gebied en voor het verder ontwikkelen en uitbouwen van de zorg voor patiënten met chronische vaataandoeningen. Ook het onderwijs op het gebied van de vasculaire geneeskunde binnen het medisch curriculum, en binnen de vervolgopleiding tot vasculair geneeskundige  behoort tot zijn aandachtsgebied.
Bron: UMC St Radboud

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen