Dance for Health lanceert allereerste lessen ‘Dansen met MS’

Array

Tijdens de jaarlijkse Nationale MS Dag werden er voor het eerst in Nederland danslessen voor mensen met MS georganiseerd. De danslessen zijn ontwikkeld door Dance for Health en worden ondersteund door Genzyme. Er worden dansbewegingen uit moderne dans, klassiek ballet en improvisatie met elkaar gecombineerd, waarbij er gelet wordt op specifieke aandachtsgebieden, zoals balans, flexibiliteit, coördinatie en het gebruiken van de beschikbare functies. Hierdoor zullen mensen met MS zich vrijer en beter kunnen bewegen. Vanaf januari 2015 wordt er gestart met een negen maanden durende pilotfase waarbij de effecten van het dansen op de hersenen worden getest. Meer informatie is te vinden op www.danceforhealth.nl.

Tijdens de Nationale MS dag werden er voor het allereerst danslessen voor mensen met MS georganiseerd
Dance for Health lanceert allereerste lessen ‘Dansen met MS’ on Vimeo.

Even geen zorgen
Voor de meesten is dansen is plezier, energie en emotie. Dance for Health ontwikkelde in navolging op Dansen met Parkinson, Dansen met MS. Hierbij worden verschillende dansbewegingen met elkaar gecombineerd. Het vertellen van verhalen, inbeeldingsvermogen en het uiten van emoties staat centraal. Ze worden gekoppeld aan specifieke aandachtsgebieden, zoals balans, lenigheid en coördinatie. De focus ligt daarbij niet op de behandeling, maar op het gebruiken van alle beschikbare functies. Hierdoor wordt de toegevoegde waarde op het welbevinden vergroot en de sociale interactie bevorderd.

Kracht
“Voor elk mens is het goed om te bewegen, dus ook voor mensen met MS”, zegt Marc Vlemmix, directeur Dance for Health. “Het maakt je weer bewust van je lijf en van de mogelijkheden die je wel hebt. Je leert en voelt dingen die je kunt toepassen op het dagelijkse leven. Het geeft je misschien net dat beetje extra kracht dat je nodig had, en dansen met elkaar is natuurlijk ook erg gezellig! Dansen met MS is een manier om letterlijk in beweging te blijven.”

Pilotfase
Vanaf januari 2015 start Dansen met MS met een negen maanden durende pilotfase. Van te voren, tijdens en na deze fase worden deelnemers getest. Het doel hiervan is om aan te tonen of mensen met MS zich niet alleen beter voelen door de danslessen, maar om te kijken of er daadwerkelijk veranderingen optreden in de hersenen.

Bron: Conclusion

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen