Beroepsverbod lost niet alle problemen op

Minister Schippers wil een beroepsverbod voor artsen die in de fout zijn gegaan. Goed nieuws dat de minister hiermee een gat dicht in het registratiesysteem voor artsen. Altijd Wat, de Monitor van KRO NCRV toonden afgelopen augustus al aan dat dit systeem onzorgvuldig en onvolledig is.

De Monitor is doorgegaan met het dossier Foute Dokters. Daaruit blijkt dat er meer gaten in het systeem zijn die minister Schippers zou moeten dichten. We doen daar nu onderzoek naar en in onze uitzending van januari besteden we daar uitgebreid aandacht aan.

Een paar maanden geleden kwam ik, Janine Budding, in contact met De Monitor en heb hen een nieuw probleem in het registratiesysteem voor zorgverleners laten zien. Hoe kan het dat dysfunctionerende artsen zelfs met een veroordeling nog steeds met patiënten werken? Teun van De Monitor spreekt af met Janine en gaat op onderzoek uit.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen