Webcammers Cam4 halen 15.000 euro op tegen kanker

geld_eurosDeelnemers wereldwijde seks community zetten zich in voor het goede doel
Live webcam site Cam4 heeft de afgelopen maanden wereldwijd 14.700 euro opgehaald tegen kanker. Zowel bezoekers, performers als medewerkers van de site haalden via allerlei acties ruim 10.200 euro op voor de Amerikaanse borstkanker onderzoeksstichting en nog eens 4500 euro voor de stichting Movember, die onder meer onderzoek naar prostaatkanker financiert.

Daarmee haalde de webcamsite ruimschoots zijn gestelde doel van 8000 euro en verdubbelde Cam4 de opbrengst van vorig jaar. ,,Het sociale netwerkaspect heeft van onze site een verbazingwekkende ‘CAMmunity’ gemaakt van seksueel ruimdenkende bezoekers en medewerkers. Nadat we de goede doelen bekend hadden gemaakt hebben ze ons op alle mogelijke manieren gesteund,” zegt Cam4 digital marketing manager Heather Bell. Het ingezamelde geld is inmiddels overgemaakt naar beide goede doelen.

Oktober is traditioneel borstkankermaand. De Amerikaanse Breast Cancer Research Foundation zoekt niet alleen naar een remedie, maar onderzoekt ook de oorzaak van borstkanker. Volgens de stichting loopt een op de acht vrouwen het risico deze vorm van kanker te krijgen, maar als het vroeg wordt ontdekt hebben vrouwen 98 procent kans om de ziekte te overleven.

Om het werk van de stichting te steunen konden bezoekers van Cam4 onder meer virtuele cadeautjes kopen op de ‘roze’ afdeling van de site. Die opbrengst ging in zjn geheel naar het borstkankeronderzoek. Daarnaast werden wedstrijden georganiseerd in het kader van Cam4Cares en deden zowel performers als bezoekers mee aan een hand-bh donatiedag, waarbij ze foto’s twitterden waarop ze hun handen voor hun borsten hielden. Ook dat leverde veel geld op voor het goede doel.

Tijdens de actie Movember in november voerde Cam4 ook actie voor de gezondheid van mannen. Naast de verkoop van virtuele cadeautjes werden speciale shows opgevoerd, waarvan de opbrengsten direct werden gedoneerd aan onderzoek naar prostaatkanker.

Cam4 bestaat sinds 2007 en is in Nederland een van de meest populaire live webcam sites. Wereldwijd trekt de site elke maand ruim 85 miljoen bezoekers. Cam4 is beschikbaar in 42 talen. Performers hebben al ruim 46 miljoen shows opgevoerd voor de webcam. De website wordt gebruikt door hetero’s, homo’s, biseksuelen en transseksuelen om met elkaar in contact te komen en virtuele seks te hebben.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen