Samenwerking medTzorg, SEIN en The Competence Group

Array

digitaal5-200x200Er komt een digitale opleiding rond epilepsie en verstandelijke beperking. Hiervoor hebben medTzorg, Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN) en The Competence Group (TCG) een overeenkomst getekend. medTzorg en SEIN leveren de inhoudelijke expertise, TCG verzorgt de ontwikkeling van deze nieuwe digitale opleiding.

Kennis en inzicht
De opleiding voorziet in de snel toenemende kennisvraag van huisartsen en artsen in de gehandicaptenzorg. ‘Bij deze groep past een hoogwaardige digitale opleiding’, aldus Peter Bosman, Manager Educational Services bij TCG. ‘Onze samenwerking met experts als medTzorg en SEIN vormt hiervoor een gedegen basis. Het didactisch concept van de opleiding ondersteunt de overdracht van state-of-the-art kennis en inzicht van medTzorg en SEIN, met boeiende casuïstiek en prikkelend lesmateriaal. Dit alles op basis van de accreditatie-eisen van de ABEFE en de vakverenigingen.’

Kwaliteit van leven
SEIN is een (inter)nationaal toonaangevend kennis- en expertisecentrum gespecialiseerd in diagnose, behandeling, begeleiding en wetenschappelijk onderzoek van en naar epilepsie. Het doel is de kwaliteit van leven van mensen met epilepsie te verhogen. Epilepsie komt vaak voor bij mensen met een verstandelijke beperking. medTzorg is een landelijk opererende organisatie en levert huisartsenzorg en behandeldiensten aan patiënten in AWBZ-instellingen, waaronder instellingen voor gehandicaptenzorg. De opleiding ‘Epilepsie en verstandelijke beperking’ zal in het voorjaar van 2015 beschikbaar komen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen