Brocacef Groep neemt Mediq Apotheken Nederland over

samenwerking-300x169Krachtenbundeling Brocacef Groep en Mediq Apotheken Nederland cree?ert sterke farmaceutische zorgpropositie

?  Nieuwe combinatie toonaangevende partij in Nederlandse farmaceutische markt in zorg en klantwaardering

?  Fijnmazig netwerk van apotheken in het hele land
?  Ondernemerschap Brocacef komt samen met innovatiekracht Mediq Apotheken
?  Consument profiteert van goede, bereikbare en betaalbare zorg
?  Het samen versneld ontwikkelen van innovatieve farmaceutische zorgprogramma’s
?  Samen verder bouwen aan de goede samenwerking met zorgverzekeraars

Brocacef Groep NV (“Brocacef”) kondigt de voorgenomen acquisitie aan van Mediq Apotheken Nederland B.V. met als doel de toonaangevende totaal-leverancier van zorg in Nederland te worden. Brocacef beoogt met de overname goede betaalbare zorg ten behoeve van alle klantgroepen aan te blijven bieden. De transactie omvat naast de apotheken en de groothandel van Mediq Apotheken ook de bedrijfsonderdelen actief in de levering van geneesmiddelen aan ziekenhuizen en het aanbieden van logistieke dienstverlening.

De nieuwe combinatie is een toonaangevende partij in de farmaciemarkt met een omzet van EUR 2,1 miljard, een landelijk dekkend netwerk van apotheken, 5.300 medewerkers en een compleet aanbod van farmaceutische producten en diensten. Het ondernemende Brocacef en innovatieve Mediq Apotheken vullen elkaar goed aan zowel geografisch als in het aanbod. Zo heeft Mediq Apotheken veel ervaring in het succesvol exploiteren van de apotheekformule, met als voorbeeld het succesvol gei?ntegreerde farmaceutische zorgprogramma. De ondernemende Brocacef Groep groeide de afgelopen jaren sterk door in te spelen op de behoeftes van de klanten wat zich vertaalt in een hoge klantwaardering.

Het is de intentie dat alle apotheken op termijn BENU gaan heten en dat de diensten voor de zakelijke klanten onder de naam Brocacef verder blijven gaan. De komende tijd zal een gezamenlijk integratieplan worden opgesteld.

Peter de Jong, voorzitter van raad van bestuur Brocacef Groep, licht toe: “Brocacef en Mediq Apotheken vullen elkaar goed aan. De overname is een logische stap, waarmee Brocacef inspeelt op de ontwikkelingen in de markt, met als doel goede zorg betaalbaar en bereikbaar te houden. Door de schaalgrootte zijn verdere investeringen mogelijk in de ontwikkeling van innovaties. Ik verwelkom met trots de medewerkers van Mediq Apotheken Nederland. Wij zijn ervan overtuigd dat ook de klant van deze overname profiteert. Deze overname zal gezondheidswinst opleveren.”

Arthur de Bok, CEO Mediq: “Binnen Mediq zijn de twee bedrijfsonderdelen Mediq Apotheken Nederland en Mediq Direct & Institutioneel verschillend in dynamiek, activiteiten en strategie. In tegenstelling tot Mediq Apotheken opereert Mediq Direct & Institutioneel internationaal en levert medische hulpmiddelen en bijbehorende zorg in 14 landen. Wij hebben besloten om verder focus aan te brengen binnen Mediq, door het verder groeien van de positie van Mediq Direct & Institutioneel en een nieuwe eigenaar te vinden voor Mediq Apotheken. Mediq heeft in de afgelopen maanden zorgvuldig onderzoek gedaan naar de strategische opties met inachtneming verschillende belangen en het toekomstige succes van Mediq Apotheken. Ik ben er zeker van dat Mediq Apotheken een goede partner heeft gevonden in Brocacef.”

De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring van de mededingingsautoriteiten. Naar verwachting zal de overname volgend jaar gee?ffectueerd worden. De (centrale) ondernemingsraden van beide organisaties zijn geconsulteerd. Ook de vakbonden zijn van de voorgenomen overname op de hoogte gebracht.

Over de financie?le details van de transactie worden geen mededelingen gedaan.

Over Brocacef Groep
Brocacef Groep, gevestigd in Maarssen is een groep van ondernemingen, actief op het gebied van de gezondheidszorg. Naast de distributie van geneesmiddelen en medische producten, ontwikkelt en implementeert Brocacef Groep apotheek- en zorgconcepten. Bij Brocacef Groep werken ca. 2.200 medewerkers. Brocacef Groep is onderdeel van de PHOENIX group in Mannheim met vestigingen in 25 landen en 29.000 medewerkers en van Celesio AG, gevestigd in Stuttgart. Celesio is actief in 14 landen en heeft ca. 39.000 medewerkers. Zowel PHOENIX als Celesio zijn internationaal leidende dienstverleners op het gebied van de gezondheidszorg. Voor meer informatie zie: www.brocacef.nl

Over Mediq
Mediq is een belangrijke speler in de internationale gezondheidszorg. Mediq heeft leidende marktposities in 14 landen. Iedere dag verbeteren we de kwaliteit van leven van miljoenen mensen, door hen te voorzien van medische middelen, medicijnen en bijbehorende zorg. Het hoofdkantoor van Mediq is gevestigd in Utrecht. Het bedrijf is opgericht in 1899 en heeft ongeveer 7.100 medewerkers. Voor meer informatie zie: www.mediq.com