Sander Bouts team arts Nederlandse Jeugdploeg EYOF

Afgelopen week heeft NOC NSF Pieter van den Hoogenband benoemd als Chef de Mission van de Nederlandse jeugdploeg, die in juli 2015 naar het European Youth Olympic Festival (EYOF) gaat in Tiblisi, Georgië. Daarbij is tevens bekendgemaakt dat Sander Bouts, sportarts bij het medisch sportgezondheidscentrum van de St. Anna Zorggroep TopSupport in Eindhoven, aan de leiding is toegevoegd als team arts van de Nederlandse ploeg.

In het programma van EYOF gaat het om 9 sporten: judo, tennis, ‘artistic gymnastics’, wielrennen, atletiek, zwemmen, volleybal, handbal en basketbal.

foto bij persbericht Sander Bouts team arts EYOFHet is de verwachting dat meer dan 4000 jonge atleten in de leeftijd tussen 13 en 18 jaar en afkomstig uit 49 landen zullen deelnemen aan het Olympisch festival. Vermoedelijk zo’n 50 deelnemers zullen uitkomen voor Nederland.

Sander Bouts, zelf fervent zwemmer, was ook aangesteld als medisch directeur gedurende het EK paralympisch zwemmen dat dit jaar plaatsvond in Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep Eindhoven. Tevens is hij als arts betrokken bij het CTO Eindhoven (Centrum voor Topsport en Onderwijs), de KNZB en maakt hij onderdeel uit van het netwerk van NOC NSF.

Medisch sportgezondheidscentrum TopSupport behandelt zowel topsporters als amateurs en biedt hen een volledig pakket van sportmedisch zorg (advies, onderzoek, inspanningstesten, fysiotherapeutische herstelprogramma’, etc). Ook kinderen met sportletsel worden binnen TopSupport behandeld.

Bron: TopSupport

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen