Workshops Look Good, Feel Better in Meander voor mensen met kanker

Array

Meander Medisch Centrum organiseert in 2015 vijf gratis workshops uiterlijke verzorging voor mensen met kanker, onder de naam Look Good, Feel Better. Kanker en de behandelingen daarvan kunnen grote gevolgen voor het uiterlijk hebben. Extra aandacht en zorg voor het uiterlijk kan veel betekenen voor patiënten. De workshops, die voor het zesde jaar worden georganiseerd in Meander, bieden ook ruimte voor lotgenotencontact in een ontspannen sfeer.

Gewaardeerd met 9,1
De workshops zijn bestemd voor mensen met kanker, zowel mannen als vrouwen, tijdens of (recent) na hun behandeling. Linda Groot, verpleegkundig consulent oncologie, organiseert de workshops Look Good, Feel Better. “De workshops worden zeer goed gewaardeerd.

Look Good Feel BetterVorig jaar gaven de deelnemers gemiddeld een 9,1 voor de workshop. Een goed verzorgd uiterlijk geeft meer zelfvertrouwen. Dit geldt voor gezonde mensen, maar zeker voor mensen die er door ziekte of behandeling soms minder goed uitzien. Tijdens de workshop krijgen de deelnemers gedurende twee uur tips en adviezen over huid-, haar- en nagelverzorging en over make-up aan de hand van een twaalf-stappenplan. Vervolgens gaan de deelnemers zelf aan de slag met speciaal voor de workshops beschikbaar gestelde cosmeticaproducten. Ook is er een kapper/haarwerker aanwezig die een korte presentatie geeft over haarwerken en alternatieven, zoals mutsjes en shawls.”

Verwenmoment in het ziekenhuis
Jodie Span uit Scherpenzeel deed afgelopen november mee aan de workshop. “Ik heb de workshop heel positief ervaren. Er was een ontspannen sfeer en het is fijn mensen te ontmoeten die in dezelfde situatie verkeren en ervaringen met elkaar uit te wisselen. De workshop had echt toegevoegde waarde voor mij. Zoals de tips over het dragen van een pruik, maar ook het stappenplan voor de verzorging van je huid. Na de chemotherapie wordt je huid erg gevoelig. Tips over wat je beter wel of niet kunt smeren zijn dan welkom. Wat ik tot slot heel positief vond, is dat je nu eens met een andere insteek het ziekenhuis binnenwandelt. Je wordt even verwend door het ziekenhuis.”

De workshops vinden plaats in Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Voor 2015 zijn er vijf workshops gepland: 12 januari, 23 maart, 18 mei, 14 september en 23 november, allen van 10.00 tot 12.00 uur. Bij veel aanmeldingen kunnen er extra workshops worden ingepland. Patiënten van Meander Medisch Centrum kunnen kosteloos deelnemen aan de workshops uiterlijke verzorging. Meer informatie en het aanmeldformulier kunt u vinden op www.meanderoncologischcentrum.nl. De workshops worden georganiseerd in samenwerking met Stichting Look Good, Feel Better.

Bron: Meander Medisch Centrum

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen