Leon van Halder per 1 april 2015 nieuwe bestuursvoorzitter Radboudumc

Leon van Halder is door het bestuur van de Stichting Katholieke Universiteit per  1 april 2015 benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van het Radboudumc. Loek Hermans, de voorzitter van de Stichting Katholieke Universiteit, zegt verheugd te zijn met de komst van Van Halder:  ‘Leon heeft unieke bestuurlijke ervaring en beschikt over een groot netwerk in de zorg. Hij kent de ontwikkelingen in de gezondheidszorg, de ontwikkelingen in de universitaire medische centra, heeft persoonsgerichtheid hoog in het vaandel staan en kent de wensen van zorgprofessionals.’

Leon van HalderOver zijn benoeming zegt Leon van Halder: “Ik wil graag mijn kennis en ervaring inzetten om de ambitie van het Radboudumc in onderwijs, onderzoek en patiëntenzorg waar te maken, samen met de medewerkers en de collegae van de Raad van Bestuur. Het Radboudumc heeft de afgelopen jaren met de strategie A significant impact on healthcare laten zien hoe je kan komen tot een duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. Die strategie trekt mij naar het Radboudumc”. Van Halder wil de positie van het Radboudumc de komende jaren landelijk en internationaal verstevigen.

Leon van Halder (1955) is vanaf 2009 werkzaam bij het ministerie van VWS, eerst als directeur-generaal Curatieve Zorg en sinds 2013 als secretaris-generaal. Hij heeft de beleidslijnen uitgezet van verschillende belangrijke ontwikkelingen in de gezondheidszorg, zoals de hoofdlijnenakkoorden met universitaire medische centra, ziekenhuizen, patiëntenorganisaties en verzekeraars. Hij studeerde Onderwijskunde in Utrecht en heeft voordat hij bij VWS kwam verschillende functies vervuld bij  diverse ministeries, waaronder het ministerie van OCW en Binnenlandse Zaken.

Van Halder volgt Melvin Samsom op, die op 1 oktober vertrok naar Karolinska University Hospital. Fred Plukker, die hem als interim voorzitter opvolgde, blijft tot 1 april 2015 deze functie vervullen. Vanaf die datum bestaat de Raad van Bestuur van het Radboudumc uit: drs. Leon van Halder, voorzitter, prof. dr. Paul Smits, vice-voorzitter en decaan, drs. Cathy van Beek MCM, Kwaliteit en Veiligheid Patiëntenzorg en Vervolgopleidingen en Cees Buren MBA RC, Bedrijfsvoering en Financiën.

Recente artikelen