Patientenfederatie NPCF: ‘geen reden om nu gerustgesteld achterover te leunen.’

Array

keuzeDinsdag heeft de Eerste Kamer niet ingestemd met de wijziging van artikel 13 van de zorgverzekeringswet. Directeur Wilna Wind van Patiëntenfederatie NPCF: “Er is geen enkele reden om gerustgesteld achterover te leunen. Onze zorgen blijven.”

Met of zonder aanpassing van deze wet blijft het voor patiënten van belang dat ze beschikken over informatie om de juiste keuze te kunnen maken. Wind: “Bij het kiezen van een dokter moeten mensen zich kunnen baseren op informatie over kwaliteit, en behandelresultaten. Daarnaast is het van belang dat mensen de juiste zorgpolis kiezen. Ook daarvoor moeten mensen beschikken over de juiste informatie.”

Patiëntenfederatie NPCF maakt zich grote zorgen om het gebrek aan keuze-informatie. “Daar hebben we nu mee te maken, en dat zou ook zo blijven als de wet wel was aangenomen. Je kiest als patiënt in feite uit tien zwarte dozen waarvan je niet weet wat er in zit. Dat moet veranderen, en daar moeten we het over hebben,” zegt Wilna Wind.

Patientenfederatie NPCF wijst erop dat het met of zonder aanpassing van de wet van groot belang blijft dat mensen heel zorgvuldig kijken naar welke zorgpolis ze afsluiten.

Bron: NPCF

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen