BTK Kraamzorg werkt samen met Babybalance

kwaliteitService met instructiefilms verbetert kwaliteit kraamzorg
Met ingang van 1 januari 2015 biedt BTK Kraamzorg extra service aan (toekomstige) ouders door de inzet van speciale voorlichtings- en instructiefilmpjes. Deze service biedt BTK Kraamzorg als enige kraamzorgorganisatie aan in het oosten en noorden van Nederland in samenwerking met Babybalance. De diensten van Babybalance worden alleen in combinatie met de afname van fysieke kraamzorg bij BTK Kraamzorg vergoed door diverse labels van Zorgverzekeraar Achmea, zoals Zilveren Kruis, Interpolis, Avero, etc. Het doel van deze extra service is dat de baby de meest veilige en gezondst mogelijke start in het leven krijgt.

Extra kwaliteitsservice bovenop de professionele kraamzorg
Tijdens de kraamtijd worden aanstaande ouders zo goed mogelijk voorbereid. Echter als de kraamhulp weg is, kunnen de ouders niet meer terugvallen op professionele hulp en staan ze er alleen voor. De   voorlichtings- en instructiefilmpjes bieden dan uitkomst. Je kunt ze bekijken wanneer, waar en net zo vaak als je wilt. Naast deze filmpjes staat BTK Kraamzorg ook persoonlijk de ouders met raad en daad terzijde.

Babybalance is een organisatie van professionals met jarenlange ervaring in de geboortezorg die voorlichting geven. “Dit is opnieuw een stukje kwaliteitsverbetering van de kraamzorg, hier zijn we erg blij mee”, zeggen Hendrie Brunink en Hans van den Berg, de verantwoordelijke kraamzorgmanagers bij BTK. “De combinatie van kwalitatief goede fysieke kraamzorg en de hulp van de videofilms van Babybalance zorgt ervoor dat de ouders handelen op een wijze waardoor de baby de meest veilige en gezondst mogelijke start in het leven krijgt. Daarom werken wij in deze zin graag samen.”

Door de zorgverzekeraar vergoed bij afname kraamzorg bij BTK
Babybalance biedt ouders ondersteuning in de vorm van professionele en betrouwbare voorlichtings- en instructiefilms, gedurende de laatste weken van de zwangerschap en tijdens en na de kraamperiode.. In dit geval eerst nog door diverse labels van Achmea o.a. Zilverenkruis, Interpolis, Avero, etc . “Wij bieden hiermee dus exclusiviteit, reden temeer om voor BTK Kraamzorg te kiezen”, stellen Brunink en Van den Berg vast.

Films conform officiële richtlijnen en in meerdere talen
De kraamzorgmanagers wijzen op het belang van de eenduidigheid en betrouwbaarheid van de informatie voor de ouders. “Dat neemt verwarring en onzekerheid weg”. En: “Het helpt ouders als zij, nadat de kraamverzorgende weg is, alles nog eens na te kijken”. Achmea doet ook graag mee. Want: “We merken dat ouders steeds meer én online informatie verzamelen om zich voor te bereiden op het ouderschap. Dit product sluit hier goed bij aan. Daarnaast zal het concept anderstalige gezinnen aanspreken, omdat ze (straks) waardevol advies krijgen in hun eigen taal.”

De voorlichtings- en instructiefilms tonen een breed scala aan kraam-technische handelingen conform de Nederlandse protocollaire richtlijnen kraamzorg en borstvoeding. De onderwerpen variëren van het juist om doen van een luier en kolven met de hand tot en met het veilig laten slapen, herkennen van voedingssignalen en het veilig vullen van een kruik.

De videofilms variëren in lengte van 2 tot 5 minuten de MinutMovies. De Easy Do’s (minimaal tien, maximaal 30 minuten) zijn langere films die meer handelingen laten zien en dieper ingaan op het onderwerp. Ze zijn makkelijk uitvoerbaar, vandaar EasyDo. De voorlichtings- en instructiefilms worden geregeld geactualiseerd. De films zijn behalve in het Nederlands ook in het Engels, Frans, Spaans, Arabisch en Turks.