KNMG neemt afscheid van Lode Wigersma

Array

knmgOp 1 december nam Lode Wigersma afscheid van de KNMG na een dienstverband van ruim 14 jaar. Laatstelijk was hij algemeen directeur a.i. bij de KNMG. De KNMG is hem zeer erkentelijk voor zijn bijzondere bijdrage aan de organisatie en aan de gezondheidszorg in het algemeen.

Tijdens zijn afscheid afgelopen vrijdag werd Lode Wigersma uitgebreid in het zonnetje gezet voor zijn verdiensten. Na een loopbaan als huisarts(opleider) in Amsterdam en hoogleraar Hiv/Aids zorg aan het AMC begon Wigersma zijn carrière bij de KNMG in 2000 als directeur-secretaris van de afdeling Beleid en Advies, waarna hij directeur van deze afdeling werd. In deze functie bepaalde hij in het zorgveld, de politiek en de media voor een belangrijk deel het gezicht van de KNMG. In 2013 nam hij ad interim het algemeen directeurschap van de KNMG op zich, samen met Fred Raasveldt. Per 15 november is Wendela Hingst aangetreden als algemeen directeur van de KNMG.

Lode Wigersma maakte zich hard voor ‘medische professionaliteit’ en was zeer actief op het gebied van het geneesmiddelenbeleid, gunstbetoon en het Transparantieregister. Hij bracht veel deskundigheid mee over medisch-maatschappelijke vraagstukken en had een goede antenne. Dat stelde hem in staat ingewikkelde dilemma’s helder uit te leggen in de media en bij stakeholders. De KNMG zal hem node missen, als aimabel mens en als directeur.

Stilzitten zal Wigersma allerminst. Hij blijft actief in het veld van de gezondheidszorg, onder andere als voorzitter Raad van Toezicht van het Flevo ziekenhuis, als voorzitter per 1 januari 2015 van de NVAG, de vereniging voor artsen werkzaam in beleid, management en onderzoek, en als adviseur. Zo zal hij de KNMG de komende maanden nog over een aantal onderwerpen adviseren.

Bron: KNMG

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen