Janine Budding van MedicalFacts op 11 januari 22.35, NPO 2 in “De Monitor”

0
1322

Minister Schippers wil een beroepsverbod voor artsen die in de fout zijn gegaan. Goed nieuws dat de minister hiermee een gat dicht in het registratiesysteem voor artsen. MedicalFacts en “de Monitor” van KRO NCRV doen daar nu onderzoek naar en in onze uitzending van januari besteden we daar uitgebreid aandacht aan. Hoe kan het dat dysfunctionerende artsen zelfs met een veroordeling nog steeds met patiënten werken? Teun van De Monitor spreekt af met Janine en gaat op onderzoek uit. Uitzending: De Monitor, vanaf 11 januari, 22.35 uur, NPO 2.

De Monitor is driemaal per maand op de zondagavond te zien op NPO 2 met presentator Teun van de Keuken. Het programma is een voortzetting van Altijd Wat Monitor, dat de afgelopen jaren met succes een innovatieve werkwijze introduceerde waarbij het publiek actief meehelpt bij onderzoeken.

Het programma biedt de mogelijkheid aan klokkenluiders en tipgevers om hun verhaal te vertellen. Aan de hand van die verhalen slaat het team van De Monitor aan het researchen.Het onderzoeksproces kan iedereen volgen via de website van De Monitor. Zo kunnen de tipgevers direct zien wat er met hun tips wordt gedaan. Het programma zette zich op de kaart met onderzoeken naar onder andere aangiftes bij de politie, euthanasie en foute dokters.

De Monitor gaat zich richten op brede maatschappelijke thema’s zoals zorg, werkgelegenheid, milieu, veiligheid en onderwijs. Onderwerpen die een groot publiek aanspreken en die veel tips genereren voor de onderzoeken.

De Monitor, vanaf 11 januari 2015 22:35 uur op NPO 2