Afspraak is afspraak

Array

geld-683x1024De noodzakelijke maatregelen om de kwaliteit van de zorg te versterken, de stijgende kosten in de zorg terug te dringen en de keuzevrijheid in de zorg te behouden gaan door. Zo voorkomen we dat mensen onnodig extra hoeven te betalen voor de zorg via hun zorgpremie of eigen risico.

Eerder deze week was er een kink in de kabel gekomen nadat het voorstel tot aanpassing van de zorgverzekeringswet in de Senaat door een drietal PvdA-senatoren was afgestemd. Na intensieve gesprekken komt het kabinet met een nieuw wetsvoorstel waarin de eerdere afspraken overeind blijven. De VVD heeft er vertrouwen in dat dit nieuwe voorstel door de Senaat aangenomen wordt.

Mocht de nieuwe wet het tegen onze verwachting in niet halen, dan zal het kabinet de beoogde effecten op een andere manier realiseren, binnen de kaders van bestaande wetgeving.

Iedere Nederlander boven de 18, jong of oud, arm of rijk, is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Daarvoor krijgt hij zorg die tot de beste van de wereld behoort. Dat willen we graag zo houden. Bijvoorbeeld door zorgverzekeraars voor hun klanten scherper te laten onderhandelen met zorgaanbieders over de kwaliteit en de prijs van behandelingen.

Zorgverzekeraars moeten minder goede zorgverleners kunnen weigeren. Nederlanders moeten kunnen kiezen. Elke Nederlander houdt sowieso de mogelijkheid onder andere zijn eigen huisarts en fysiotherapeut te kiezen. De voorgestelde wijziging laat elke Nederlander daarnaast kiezen voor een polis: eentje die je nu hebt waarbij je elke specialist kunt kiezen. Of eentje met korting die een voorselectie van de verzekeraar biedt. Dit past heel goed in ons liberale beeld: kwaliteit, keuzevrijheid en betaalbaarheid.
Bron: VVD

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen