Werkgeversfunctie PGB budgethouders voor Zorgverzekeringswet voortgezet

PGBPGB budgethouders die na 1 januari 2015 zorg ontvangen via de Zorgverzekeringswet (Zvw) kunnen ook na die datum hun werkgeversfunctie door de SVB laten uitvoeren.  Zorgverzekeraars en SVB hebben afspraken gemaakt om de dienstverlening aan PGB-houders voort te zetten tot 1 mei 2015. Naar verwachting zullen ongeveer 8.000 budgethouders in de Zvw hiervan gebruik maken. Op dit moment wordt door de zorgverzekeraars en de SVB gewerkt aan een oplossing voor na 1 mei.

Vanaf 2015 gaan (extramurale) verpleging en verzorging over van de AWBZ naar de Zorgverzekeringswet. Ook in de Zorgverzekeringswet kan een verzekerde voor deze zorg kiezen voor een Persoonsgebonden Budget (PGB). De budgethouders ontvangen voor het einde van het jaar een brief van de SVB over de werkwijze vanaf 1 januari.

De afspraken tussen de zorgverzekeraars en de SVB komen voort uit een akkoord dat is gesloten tussen het ministerie van VWS, de belangenvereniging van budgethouders Per Saldo en Zorgverzekeraars Nederland. In dit akkoord heeft VWS al toegezegd er in ieder geval in 2015 voor te zorgen dat de PGB-houder, als hij dat wenst, voor de ondersteuning bij zijn werkgeverstaken gebruik kan maken van de kosteloze en vrijwillige dienstverlening door de SVB.
Bron: Zorgverzekeraars Nederland

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen