Persverklaring Diakonessenhuis

spoedzorgcentrum-diakonessenhuis-GZVerklaring van Raad van Bestuur en Bestuur Medische Staf Diakonessenhuis naar aanleiding van diverse artikelen in de media:

  1. Het Diakonessenhuis betreurt dat er de afgelopen dagen artikelen zijn verschenen in de media die onjuiste informatie bevatten. Dit wordt in het bijzonder betreurd omdat het mogelijk onrust veroorzaakt bij patiënten en hun naasten.
  2. De veiligheid van patiënten in het Diakonessenhuis is niet in het geding. Dit wordt bevestigd door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).
  3. Wel vindt het Diakonessenhuis, net als de IGZ, dat er verbeteringen noodzakelijk zijn op het gebied van organisatie en cultuur.
  4. Een groot deel van deze maatregelen hebben de Raad van Bestuur en Bestuur Medische Staf al samen doorgevoerd. Zo is er een nieuwe voorzitter Raad van Bestuur op 6 november benoemd en worden de adviezen van externe onderzoekscommissie onder leiding van Abeln c.s. doorgevoerd.
  5. De berichtgeving dat het Diakonessenhuis het inspectierapport geheim wilde houden is onjuist. Het is waar dat het Diakonessenhuis bezwaar heeft aangetekend. Dit was omdat het Diakonessenhuis de meerwaarde van het onder verscherpt toezicht stellen niet inziet omdat er inmiddels een bestuurswisseling heeft plaatsgevonden en er tal van verbeteringen zijn doorgevoerd.
  6. Zodra op 24 december bekend was dat de rechter het bezwaar van het Diakonessenhuis afwees, heeft het Diakonessenhuis de melding van verscherpt toezicht direct via diverse in- en externe kanalen aangekondigd.

Namens de Raad van Bestuur, Arie van Alphen

Namens het Bestuur Medische Staf, Martha Pekelharing

Het Diakonessenhuis wil graag open en transparant zijn. Op de website van IGZ vindt u meer informatie over het verscherpt toezicht van het Diakonessenhuis, waaronder het inspectierapport. Het Diakonessenhuis zal vanaf het eerste kwartaal 2015 regelmatig communiceren over de aanpak en resultaten van het veranderprogramma. Nieuwsberichten over dit onderwerp zijn op de website van het Diakonessenhuis te raadplegen.

 

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen