Zou jij kunnen winnen van een rolstoelatleet?

0
415

Surprise Challenge Wheelchairtennis
ABN AMRO is partner geworden van 4 Paralympische sportbonden en ondersteunt daarmee Paralympische sport. De Paralympische takken van zwembond KNZB, tennisbond KNLTB, de Atletiekunie en basketbalbond NBB hebben een verbintenis afgesloten met ABN Amro. Het contract tussen ABN Amro en de vier sportbonden werd getekend tijdens het NK Tennis in Rotterdam. Met steun van de bank willen de bonden zich sterk maken om de positie van gehandicapte sporters verder te ontwikkelen en te verbeteren. De samenwerking krijgt vorm door gezamenlijke campagnes en activiteiten om meer aandacht te krijgen voor de gehandicapte sporters. Ook zullen speciale trainingskampen worden georganiseerd om talenten de kans te geven zich te ontwikkelen.
ABN Amro ondersteunt als Partner van de Toekomst mensen en instellingen die iets willen bereiken, door een duwtje in de rug te geven bij het ontdekken van talent of bij het waarmaken van ambities. Met sponsoring en haar foundation richt ABN Amro zich op de domeinen sport, kunst & cultuur, educatie en ondernemerschap. Hierbij wordt gekeken naar zowel de breedte als naar de absolute top.

Ad Roskam, technisch directeur van de Atletiekunie: “Fantastisch om zo’n partner te hebben voor ons Paralympische programma.”

Jan Kossen, algemeen directeur van de KNZB: “Door deze hebben we een meer slagkracht om de gehandicaptensport onder de aandacht te brengen. Onze Paralympische talenten krijgen zo de mogelijkheid om zich te verbeteren en het beste uit zichzelf te halen.” De andere bonden sloten zich daar in Rotterdam bij aan.

De KNLTB wil de komende jaren haar ambities blijven nastreven. “Als Nederlandse tennisbond zijn we de nummer 1 op het gebied van rolstoeltennis. Nummer 1 zijn is één ding, nummer 1 blijven is veel moeilijker”, aldus algemeen directeur Erik Poel.