Bosman Medische Hulpmiddelen overgenomen door OneMed

Internationale groeiambities met nieuwe eigenaar
Het Zweedse bedrijf OneMed wordt de nieuwe eigenaar van Bosman Medische Hulpmiddelen. OneMed biedt een complementair productaanbod en heeft bedrijven in 11 Noord- en Oost-Europese landen. Als onderdeel van de OneMed groep gaat Bosman profiteren van de innovatiekracht van een internationale speler terwijl het de vertrouwde leverancier van diabetes-, wond-, stoma- en continentiematerialen in Nederland blijft. Met OneMed zal Bosman voorop blijven lopen als de meest servicegerichte organisatie met een totaaloplossing voor ziekenhuizen, patiënten en zorgverzekeraars.

bosmanMarktdynamiek vraagt om andere benadering
De zorgbranche is volop in ontwikkeling met zorgaanbieders die kostenbesparingen moeten realiseren en tegelijkertijd aan strenge kwaliteitseisen moeten voldoen. Ziekenhuizen fuseren, specialiseren en professionaliseren en zorgverzekeraars richten zich op kostenverlaging terwijl ze de kwaliteit van de zorg willen verbeteren. Deze dynamiek daagt leveranciers in de zorgbranche uit om producten en diensten te ontwikkelen die voldoen aan de veranderende behoeften tegen concurrerende prijzen.

Groei door een beter resultaat voor de patiënt
Bosman zocht een stevige en innoverende partner om deze marktbehoefte om te zetten in marktleiderschap door een focus te leggen op het verlagen van kosten in de zorgketen en het verbeteren van het resultaat voor de patiënt. Met bedrijven door heel Europa zal OneMed door de grootte producten en diensten kunnen leveren tegen de beste voorwaarden en aantrekkelijke tarieven. Als een vergrote organisatie gaat OneMed het beste uit ieder land in de gehele organisatie toepassen en de expertise gebruiken om het resultaat voor de patiënt te vergroten om op die manier meer klanten te werven en groei te realiseren.

 

Het nalatenschap wordt voortgezet
Dirk en Pieter Bosman zorgden als derde generatie aan het roer van het familiebedrijf voor een enorme groei van Bosman Medische Hulpmiddelen. Zij zagen dat het tijd werd voor het bedrijf om een volgende stap in de ontwikkeling te zetten en hebben er het volste vertrouwen in dat Bosman als onderdeel van OneMed haar succesvolle groei zal voortzetten. De gebroeders Bosman gaan door met de Meduon Groep, een innovatieve broedplaats voor kleine bedrijven en participaties in de zorgmarkt.

Over Bosman Medische Hulpmiddelen
Bosman Medische Hulpmiddelen levert hulpmiddelen voor diabetes-, wond-, stoma- en continentiezorg en groeit al 80 jaar door evolutionair ondernemerschap. Het familiebedrijf is oprecht betrokken bij het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met een chronische en/of complexe aandoening. Bosman heeft ongeveer 75.000 particuliere klanten, telt zo’n 200 medewerkers en realiseert een omzet van ongeveer €50 miljoen. Bosman Medische Hulpmiddelen is onderdeel van de Meduon Groep.

Over OneMed
OneMed is de toonaangevende distributeur van medische materialen in Noord-Europa en biedt klanten in de gezondheidszorg betrouwbare en efficiënte oplossingen voor hun volledige behoefte aan bevoorrading en bijbehorende diensten. Door het toevoegen van professionele diensten (geavanceerde beslissingsondersteuning, opleiding in zorgprocedures, productassortimentplanning en gestroomlijnde bestelprocedures) presenteert OneMed een uitgebreide oplossing waarmee het bedrijf in samenwerking met de klant het resultaat van de gezondheidszorg verbetert; een verlaging van de totale zorgkosten en een verbetering van de kwaliteit van de zorg. OneMed heeft bedrijven in 11 Europese landen met een totale omzet van €350 miljoen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Zweden. De ambitie is om een pan-Europees bedrijf te worden met vestigingen door geheel Europa.

Bron: Bosman

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen