Ministerie van VWS genomineerd voor Issue Award 2015

Array

Ouderenmishandeling (Ministerie van VWS), Ocean Cleanup (Boyan Slat) en Online Pesten (Mijn Kind Online) zijn genomineerd voor de Issue Award 2015. Deze drie issues zijn afgelopen jaar in de samenleving, maar ook in de politiek zichtbaar geworden. De jury prijst de genomineerden voor de wijze waarop zij het afgelopen jaar in staat zijn geweest een maatschappelijk issue op de kaart te zetten. De jury, onder leiding van Frits Wester, maakt de winnaar van de Award bekend tijdens het Issue Congres op 26 januari aanstaande.

Tijdens het congres zal in Amstelveen voor de zesde keer de Issue Award worden uitgereikt. De prijs is een initiatief van communicatiebureau De Issuemakers, dat op deze wijze het agenderen van maatschappelijke onderwerpen zichtbaar wil maken én wil belonen.

gesprek1Eerdere winnaars
De afgelopen jaren ging de Issue Award naar Pietitie en Roet in het Eten voor de Zwarte Piet-discussie (2014), naar Stichting Wakker Dier voor de plofkipcampagne (2013), naar de pleegouders van Mauro voor de lobby rondom jonge asielzoekers (2012), naar Youp van ’t Hek voor zijn campagne tegen klantonvriendelijke helpdesks (2011) en naar OxfamNovib voor de Groene Sint (2010). De winnaar ontvangt een symbolische prijs, genereert publiciteit en krijgt de mogelijkheid om het issue extra te profileren.

De drie genomineerden zijn geselecteerd uit een groslijst van issues die het afgelopen jaar in de publiciteit zijn geweest. Issues waar al eerder de Award naar toe is gegaan, zoals de Zwarte Piet-discussie, kunnen niet nogmaals in aanmerking komen voor de Award.

Jury
De jury voor de Issue Award 2015 bestaat uit voorzitter Frits Wester, Marjan Olfers, Henk Kraima, Danny Mekic’, Bernd Damme en Tanja Jadnanansing. De issues die in aanmerking komen voor de Issue Award zijn er in geslaagd in het voorbije kalenderjaar een issue op de maatschappelijke of politieke kaart te zetten. De jury lette bij haar selectie op criteria als maatschappelijke impact, relevantie, ondervonden weerstand, originaliteit en persoonlijke drive.

Bron: Issuemakers

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen