Samenwerking in maatschappen verloopt vaak stroef

0
405

Politieke spelletjes en menselijke beslommeringen zetten rendement en slagvaardigheid onder druk
De maatschap is de meest voorkomende samenwerkingsvorm tussen professionals. Het organisatiemodel lijkt bijna ideaal. Egalitair, mensen werken vrijwillig, op voet van gelijkheid met elkaar samen. Met maar een doel zorgen voor een duurzaam resultaat. In Rumoer in de maatschap beschrijft Jan Wietsma de praktijk van alledag. Die is heel anders. De samenwerking in een maatschap lijkt eerder op een aflevering uit Goede tijden, slechte tijden. Politieke spelletjes en menselijke beslommeringen zorgen voor besluiteloosheid en zetten rendement en slagvaardigheid onder druk. En de maatschappij betaald een deel van de rekening.

9914158862585767Rumoer in de maatschap is een fictief verhaal over de gebrekkige samenwerking in een maatschap met alle gevolgen van dien. Voor veel lezers biedt het een beeld – geen feest – van herkenning. Het gevoel van ‘He, dat maken wij hier ook mee.’ Rumoer in de maatschap is in de zomer van 2014 gepubliceerd als feuilleton en trok toen duizenden lezers en biedt zo blijkt uit de reacties een levensechte doorkijk in een samenwerkingsverband dat maatschap heet. Voor wie wil weten welke valkuilen je binnen een maatschap tegen kan komen, lees het verhaal van Jan Wietsma gebaseerd op zijn lange ervaring met maatschappen.

Rumoer in de maatschap gaat over een accountantsmaatschap, maar het beschreven gedrag komt in alle maatschappen voor. Daarmee biedt Rumoer in de maatschap een spiegel voor iedereen die met een maatschap te maken heeft. Door de vlotte schrijfstijl is Rumoer in de maatschap goed leesbaar voor iedereen die nieuwsgierig is naar de dagelijkse praktijk waarbij professionals met elkaar samenwerken. Volgens Hans Koning in het dagelijks leven bestuursvoorzitter van een accountantsorganisatie is Rumoer in de maatschap een mustread voor iedereen die bij een maatschap betrokken is.

De schrijver van Rumoer in de maatschap is Jan Wietsma (1962). Over Rumoer in de maatschap ‘Ik begeleid al meer dan twintig jaar maatschappen. Voornamelijk in de accountancy. Iedere keer weer merk ik dat de onderlinge samenwerking veel te wensen over laat. In eerste instantie dacht ik dat dit kwam door een gebrek aan een gemeenschappelijke strategie of een gebrekkig organisatieontwerp. In de loop van de tijd kwam ik erachter dat wantrouwen en een gebrek aan inzicht in elkaars handelingsmotieven de belangrijkste oorzaken zijn. Er worden soms hele smerige spelletjes gespeeld. Die ervaringen heb ik verwerkt in een verhaal waarvan Rumoer in de maatschap het resultaat is. Uit gesprekken met andere beroepsgroepen leerde ik dat de oorzaken voor een gebrekkig samenwerking nagenoeg identiek zijn. Ik denk dat het boek ook een eye-opener is voor medewerkers en levenspartners. Hoewel fictief is het verhaal toch levensecht.’

Rumoer in de maatschap is als e-book € 9,95 (ISBN 9789082208740 ) in iedere online boekhandel te verkrijgen. De paperback € 14,95 (ISBN 9789082208733) is te bestellen bij http://www.boekenbestellen.nl

Jan Wietsma

Vorig artikelVorderingen bij ebolabestrijding mede vanuit Nederland
Volgend artikelVoorlopig 6,5% overstappers zorgverzekering
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.